Tot de dood ons zwijgt…
Ik luisterde dit boek via het kobo plus abonnement.
Achterflap:
Na een jeugd vol geweld en intimidatie verbreekt Claire alle banden met haar familie. Ze bouwt een onafhankelijk bestaan op, met één belofte aan zichzelf: nooit worden zoals haar moeder Hanna of haar zusje Demi. Wanneer Hanna na jaren weer in haar leven opduikt met de mededeling dat Demi spoorloos verdwenen is, wankelt Claires zorgvuldig opgebouwde wereld. Wat ze eerst afdoet als een irreële angst, krijgt al snel meer gewicht als haar moeder een schokkend geheim over Demi’s verleden onthult. Vastbesloten om antwoorden te vinden gaat Claire op zoek naar de waarheid. Maar wat als die gevaarlijker blijkt dan de leugen die ze probeert te ontmaskeren?
Het verhaal van Claire en Demi is verschrikkelijk maar helaas ook voor veel vrouwen nog steeds de realiteit. Hierdoor komt het ook hard binnen.
Regelmatig kwam het kippenvel op mijn armen door de gruwelen die Claire en Demi meemaakten en de manier waarop Angelique dit beschreef in het boek. Ook heb ik vaak geluisterd met een krop in mijn keel en moest ik meermaals een traan wegpinken.
Het neemt niet weg dat dit een heel goed boek is. De schrijfstijl van Angelique is zeer filmistisch waardoor ik de beelden zo voor me zag en ik in het verhaal gezogen werd.
Ik weet nu al dat het nog een hele tijd in mijn hoofd zal blijven zitten.
Het is een echte aanrader.
Achterflap:
Ik weet nu al dat het nog een hele tijd in mijn hoofd zal blijven zitten.
Het is een echte aanrader.