Een groentje

Pupil is deel één van de Talon Saga van Julie Kagawa. Ik heb al eerder een serie van haar gelezen en ik hou van deze schrijfster.

In het eerste deel volgen we Ember (mega toffe naam) en haar broer Dante, beide jonge draken die klaar zijn om de mensenwereld in te gaan en te mogen genieten van vrijheid. Na deze vakantie moet Talon beslissen over hun toekomst. Ember wordt zeer goed in de gaten gehouden omdat ze opstandiger is of haar broer. Ze komt een nieuwe vriend tegen, Garret. Ze krijgt menselijke kriebels voor hem en vind dit zeer raar. Ze weet echter niet dat hij opgevoed is met maar één doel: draken doden.

Ik vind het een fijne wereld die Julie Kagawa gemaakt heeft. Het verhaal heeft mysterie, emoties en vooral veel vragen die beantwoord moeten worden. Het is een page turner van een boek.

De personages leren we tijdens het lezen van het verhaal beter en beter kennen. Ieder van hen is uniek, heeft een eigen mening wat maakt dat er veel variatie in het boek zit.

Ember is een meisje dat niet op haar mond gevallen is en ook goed haar mannetje kan staan, doorheen het boek leert de de Talon organisatie beter en beter kennen maar niet altijd in goede zijn.

Haar broer, Dante is een gehoorzame volger van Talon die minder en minder zijn eigen meningen heeft en beslissingen maakt.

Garret is gemaakt om te doden maar doorheen het boek zit hij ook met vragen/bedenkingen en groeit hij ook.

Kortom ieder personage groeit in zijn denkwijze en handelingen en ik vond het fijn om deze als lezer te mogen ontdekken.

Naast het draken aspect komt vriendschap, liefde, avontuur ook naar voren in het verhaal. Het is een fijne combinatie.

Het is ook leuk om vanuit meerdere perspectieven te lezen. De hoofdstukken wisselen zich af van Ember, Garret en Riley. Zo krijgen we als lezer meer inzichten in hoe de andere personages denken en leren we hen beter kennen.

Wat ik het tofste aan deze serie vind is dat een draak ook een mensen gedaante heeft. Hoe zot en leuk is dit tegelijk. Ik ben fan!

Ik kijk enorm uit naar het vervolgdeel, rebel.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure