Blijf met de voeten op de grond, want anders ...

Dankzij een wedstrijd op bookstagram heb ik het boek David David van Ben Blom gewonnen, dankuwel!

Het verhaal gaat over de 16 – jarige David die een doodnormaal leven leidt. Op een avond kijkt hij in een spiegel en wordt hij de volgende dag wakker met het lijf van een atleet. Is hij gek geworden of is het realiteit? Hoe gaat hij dit moeten uitleggen?
David komt met zijn nieuwe lijf een tijd weg door grote kleren te dragen maar op de sportschool ziet Hugo het lichaam van David. Na dit moment ziet iedereen David staan, wat vroeger niet het geval was. Hij wordt plots populair, is met een meisje waar hij al lang een oogje op had en wordt ook groots online.
Al snel zal blijken dat naast de veranderingen op uiterlijk vlak David zelf ook veranderd is. Hij verliest zijn dierbaren uit het oog. En iedere keer dat hij in de spiegel kijkt, ziet hij er vreemder uit. Zal hij zichzelf kunnen redden?

David David is een boek over zelfreflectie, vriendschap en mysterie.

Ik vind het goed dat het in dit boek gaat over zelfreflectie want deze thematiek is zo belangrijk. Zelfreflectie is er altijd. Het is de manier hoe je ermee omgaat dat zo belangrijk is. De voeten moeten op de grond blijven want zo zal je het verst geraken! Gaan dromen mag maar overdrijven erin gaat niet helpen want het moet realistisch blijven en dat is iets dat David in het verhaal moet leren.

Na het lezen van het boek zat ik met vragen. Ik vind het idee van het verhaal top, je kan er als jongere uit leren. Maar in het verhaal zitten er bepaalde items in verwerkt waar je over kan discussiëren zoals:
• de mysterieuze buurman
• de gekke spiegel
• waarom reageren zijn ouders niet op de veranderingen van David?
• sociaal media kan goed zijn, maar hoe?
• …
Door deze zaken op te noemen had ik meteen een gevoel dat dit boek gelezen ‘moet’ worden op school! Het kan leerlingen helpen om zaken op bepaalde manieren te bekijken, te reflecteren en te gebruiken in hun eigen leven.

Want de dag van vandaag is zelfreflectie, sociaal media, dromen, enz. dagdagelijkse kost voor jong en oud. Het is de manier hoe je op alles reageert en handelt dat zo belangrijk is. Want het staat of valt met het antwoord dat je erop geeft of de handeling dat je erop uitvoert. Het kan je maken of kraken.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure