Volg je gevoel.

Blogtour: voor jou wil ik gaan.

Dikke dankuwel dat ik mag meedoen aan de blogtour.

Voor jou wil ik gaan is een roman over Kiki en Tim. Kiki is beginnende leerkracht in een basisschool. Ze heeft een toffe klas. De schooljaren waren niet makkelijk voor Kiki in het lager. Ze is vastbesloten om de kinderen waaraan zij les geeft een toffe tijd te bezorgen. Tim is afgestudeerd als gymleraar. Hij wil liever een andere richting uitgaan. Hij wil muzikant worden, maar het is een onbereikbare droom net als zijn collega Kiki.

Plotseling moeten Kiki en Tim samenwerken voor de organisatie van het zomerfeest. Terwijl de aantrekkingskracht er is, verloopt de samenwerking niet gemakkelijk. Kiki worstelt met haar verleden en Tim raakt gefrustreerd van zijn werk. En daarbovenop mogen collega’s geen relatie hebben met elkaar. Ze kunnen zich maar beter focussen op zichzelf en niet op samen. Toch?

Ik had in het begin moeite met het verhaal, ik dacht dit is niets voor mij, maar het is 180 graden gedraaid in de positieve zin. Ik ben fan!

De schrijfstijl is vlot, makkelijk te lezen en ik hou van de korte hoofdstukken!

Het is fijn om zowel perspectief van Kiki als van Tim te lezen en daarbij het heden en verleden te ontdekken. Door deze combinaties te hebben, zit er meer dynamiek in het verhaal en komt alles tot één geheel.

Kiki en Tim hebben het niet gemakkelijk gehad vroeger en nu. Ze durven werken aan zichzelf, respect! Ze zijn voorbeeldfiguren.

Tijdens het lezen had ik een traan, een lach en boos gevoel meegemaakt. Het was een rollercoaster aan emoties en des te meer besefte ik dat dit boek belangrijke boodschappen heeft die verteld moeten worden!

Onderwerpen die aan bod komen in het verhaal zijn: pesten, eenzaamheid, schaamte, paniek, steun, geloven in jezelf, doorzetten en veerkracht.

Wat ik ook tof vond is dat de film grease een grote rol speelde in het verhaal. Het is een match met mij, want ik hou zo van grease. Zalig!

Als je van een roman houdt met diepgang, is dit boek zeker iets voor jou!

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure