Harten kunnen breken en helen
Hartenbreker van Colleen Hoover heb ik op de rommelmarkt vorige zomer gekocht en wat een boek! Ik heb al meerder werken van de auteur gelezen en wederom ben ik niet teleurgesteld.
Eerst vond ik de cover lelijk maar na het lezen van het boek, is de cover prachtig en past deze heel goed bij het verhaal. De titel is ook zeer goed gevonden en passend bij alles.
Wat je wel moet weten is dat dit boek bepaalde onderwerpen heeft die niet voor iedere lezer aangenaam lezen is. Voorbeelden zijn: drugs, dood, rouwen, scheiding, misbruik, … .
In dit boek volgen we als lezer Beyah. Na de dood van haar mama heeft de 19 – jarige Beyah geen andere keuze en vertrekt ze tijdelijk naar haar papa. Ze kent hem amper tot niet. Hij blijkt op een schiereiland te wonen met zijn nieuwe vrouw en haar dochter. Het leven daar en het leven dat Beyah had is totaal verschillend. Van arm naar rijkdom, een overgang die voor haar zeer raar is. Ze ontmoet Samson, hij zwemt in het geld dat is het enige dat ze niet gemeen hebben. Zal deze liefde blijvend zijn?
Letterlijk vanaf het eerste hoofdstuk heeft Hoover de toon goed gezet voor het verhaal. Ik had direct een emotioneel gevoel bij het lezen van de eerste bladzijdes. Je werd er als lezer direct in gesmeten zonder poespas. Dit vond ik goed. Het was geen slowburn, dat scoort punten.
Beyah heeft een ongewoon leven ondanks deze voor sommige mensen realistisch is. Ze is sterk geworden en is zoekende naar een evenwicht om het verleden te dragen maar ook te beginnen genieten. Niet simpel, verre van. Haar groei in het verhaal is mooi, ik ben trots op haar. Ze is een vechter en dat zal ze altijd zijn. Velen gaan haar zien als voorbeeldfiguur.
Samson is één en al mysterie wat maakt dat je hem pas echt kent naar het einde toe. Ik was eerst kwaad over hem maar uiteindelijk snap ik hem.
Ik ben het meeste fan van PJ en Marjorie. Deze twee zijn beide schatten van personages.
Voor mij is dit boek zeker geslaagd. Een aanrader om te lezen.