Advertentie

Voor een cursus die ik volg mocht ik een aantal boeken bekijken. Dit boek viel me meteen op, een aantrekkelijke kaft met een sprekende titel. Na de achterkant gelezen te hebben en de eerste paar bladzijden was ik al verkocht!
Waar gaat het over?
1904 – Louisiana
Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend,maar ook de beste vrienden. Wanneer ze op een dag drie dollar vinden, bestellen ze uit de populaire catalogus van Walker & Dawn een revolver. In de plaats daarvan krijgen ze echter een oud, kapot horloge toegestuurd. Ze besluiten het te gaan ruilen, en zo begint een spannende roadtrip!
Wat een heerlijk boek was het. De schrijfstijl nodigt uit om helemaal weg te dromen in de tijd en plaats waar het boek zich afspeelt. De manier waarop nog omgegaan wordt met vrouwen en kinderen van een andere afkomst is schokkend, maar erg typerend voor die tijd. Je waant je helemaal in die periode. Het verhaal blijft boeien en wordt niet saai.
Het verhaal wordt verteld vanuit de vier karakters, elk een ander deel van het boek. Zo krijg je verschillende visies op het verhaal. Aan het einde wordt ook gedaan alsof dit boek is geschreven door de karakters zelf. Dit merk je door het boek heen ook.
De karakters zijn goed uitgediept, je kan je goed inleven in de vier hoofdpersonen. Jammer vond ik wel dat het einde een beetje afgeraffeld voelde. Het verhaal eindigt dat ze volwassen zijn, maar het voelt niet af.. Alsof er nog een deel moet komen, maar zover ik kon vinden is dat niet zo.
Davide Morosinotto is een heerlijke schrijver, dit boek is zeker aan te raden vanaf 10+.

Reacties op: Heerlijk boek!

57
Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn - Davide Morosinotto
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker