Heerlijk, vlot weglezend boek!
Wat een pareltje is dit weer! De voor mij onbekende Justyn Edwards heeft een avontuurlijk en spannend boek geschreven voor lezers vanaf 9 jaar. Een aanrader om ook voor te lezen, want ik weet zeker dat ook de volwassenen hier van zullen smullen!
Flaptekst: Liz mag meedoen aan De grote vossenjacht, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos. Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden, en Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost.
Het allermooiste is dat Liz een handicap heeft, het is een stoere, sterke meid die zich niet laat kennen, maar ze heeft lichamelijk niet alles mee. Als ze is aangenomen om mee te doen met het tv-programma komt ze erachter dat het eigenlijk helemaal niet de bedoeling is dat zij wint. Gelukkig heeft Liz hulp en heel goed werkende hersens. Zou ze het programma winnen?
Ik vind de schrijfstijl van Edwards erg prettig. Het leest vlot, met weinig langdradigs stukken. De karakters zijn goed uitgewerkt, waardoor je ze goed leert kennen. Belangrijk vind ik zelf dat je kan meeleven met de karakters, ook degenen die niet perse aan de kant van de hoofdpersoon staan.
Het boek is goed zelf te lezen vanaf een jaar of 9, maar ook goed voor te lezen. Het is geschikt voor avonturiers, voor spanningzoekers, maar vooral voor kinderen en volwassenen die zich graag verliezen in een verhaal!
Nu gauw naar deel 2!
Originele recensie op meijerskelly.home.blog