Spanning en avontuur, zeker een aanrader!
Oh wat was dit een spannend boek! Ik heb het boek eerst zelf gelezen en daarna voorgelezen aan mijn groep 7. Die hingen aan mijn lippen, ze konden er geen genoeg van krijgen. Dat is een hele prestatie, ik heb qua voorlezen een moeilijke klas ;). Je word snel meegenomen in het verhaal, het is een goede afwisseling tussen spanning en karakteropbouw. Je leert de tweeling Noah en Finn en hun vriendin Tess goed kennen. Na alle spannende avonturen die ze samen beleven is hun band heel sterk geworden, dat wordt nog wat voor de rest van de serie.
Michael Reeft heeft een fijne schrijfstijl, er zit veel tempo in waardoor het verhaal geen kans krijgt om langdradig te worden. De aanbevolen leeftijd is 10+ en dat is zeker waar. Kinderen van deze leeftijd zullen het verhaal goed kunnen volgen en zelf kunnen lezen, maar ook de spanning goed aan kunnen. Natuurlijk is het altijd nog goed kijken naar het kind wat past.
Na het lezen van dit geweldige eerste deel, kan ik niet wachten om de rest te lezen! Het boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Enorme aanrader!