Heerlijk herfstig boek!

Kelly 16 oktober 2025
Wat heb ik van dit boek genoten!!! Dankjewel @oceaanboeken en @uitgeverijlannoo voor dit herfstige recensie-exemplaar!

Korte inhoud:
Na zowel een relatiebreuk als een ontslag, keert Ellie terug naar de B&B van haar ouders in Harvest Hollow. Met het herfstfestival in aantocht moet ze samen met de knorrige Aiden een nieuw leven blazen in het Harvest Festival. De B&B en de appelboomgaard zitten in slechte papieren dus hun plan moet lukken. Ware het niet dat er een constante spanning hangt tussen Ellie en Aiden. Kunnen ze hun meningsverschillen en die spanning opzijzetten?

Oordeel:
Genieten met hoofdletter G. Wat een heerlijk boek was dit! @valeriegbowman wist vanaf het allereerste hoofdstuk de toon te zetten. Haar karakters omschrijft ze levendig en realistisch. Niet alleen de hoofdpersonages worden in de verf gezet, ook alle nevenpersonages worden voldoende uitgewerkt. Mens én dier! Mopshond Pumpkin is de ster van dit verhaal! De ongelukkige passages van geit Miss Guin zijn gewoonweg hilarisch. En Argos, de hond van Aiden, is zo een lieverdje. Dat is ook de sterkte van dit verhaal. Bowman heeft een filmische schrijfstijl. De lezer waant zich midden in het verhaal. Kan zich de omgeving letterlijk voorstellen en kan de geuren van de bakkerij ruiken. Het bracht me steevast water in de mond. Dus ‘Hallo Hallmark, we hebben een verfilming nodig’!
De vaart zit ook in dit verhaal. Het niveau werd constant hoog gehouden waardoor dit boek me geen moment verveeld heeft. Integendeel! Daarom hoop ik op een vervolg. Ik zie heel veel potentieel in Maria en Jesse.

Oh ja en nog een reden waarom dit een geweldig boek is:
Aiden houdt van EN Gilmore Girls EN Bridgerton. I rest my case.

Meer recensies van Kelly

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.