Ideaal boek om in kerststemming te komen!
Onder het mom van: ‘het is nooit te vroeg om kerstverhalen te lezen’ las ik ‘Gestrikt voor Kerst’ geschreven door maar liefst 11 kerstbengels! Niet alleen is dit een samenwerking van 11 Nederlandse schrijfsters, de royalty’s van dit boeken schenken zij aan de ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor de duizenden kinderen in Nederland die door een kwetsbare thuissituatie niet de kans krijgen om zorgeloos kind te zijn.
‘Gestrikt voor Kerst’ is een heerlijke novelle waarin kleuterjuf Marloes de kerstviering op school moet organiseren. Niet alleen een kerstetentje vooraf, ook een optreden én een kerstmarkt. Met de hulp van haar broer moet dit zeker lukken…. tot hij onsmakelijk ziek uitvalt. Jake, een cynische muzikant die weinig enthousiasme voor kerst kan opbrengen, wordt door broerlief als reddende engel voorgesteld. Oh ja, kinderen zijn ook zijn ding niet…
De dag zelf loopt alles fout want kan fout lopen. Samen proberen ze de chaos het hoofd te bieden. Tot letterlijke de vonken eraf springen! Wie nog niet overtuigd is: er is ook een ezel, Don.
Gestrikt voor Kerst is een heerlijke novelle die je op elk moment van het jaar kan lezen. Elk hoofdstuk is door een andere schrijfster geschreven maar samen hebben ze er kerstachtig, romantisch geheel van gemaakt! Het verhaal was grappig, lief en de ideale voorbereiding op de komende feestdagen! Ik ga dit boek niet al te ver wegleggen. In december wil ik het zeker nog eens lezen!
Dankjewel @vbkbelgie en @zomerkeuning om mij alvast in kerststemming te brengen!