Meesterlijke Eddie Flynn
Ik mocht 'Twee gezichten' van Steve Cavanagh lezen en recenseren dankzij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Dankjewel hiervoor!
'Twee gezichten' is ondertussen al het 9de deel in de Eddie Flynn-serie. De delen zijn los van elkaar te lezen.
Samenvatting:
Influencer Elly staat bekend om haar behulpzaamheid. Dagelijks probeert ze een goede daad te verrichten en bericht ze daar ook over op haar sociale media. Tijdens het filmen in haar appartement hoort ze regelmatig een 'bonk'. Terwijl ze live is gaat ze kijken in de slaapkamer en betrapt ze haar kersverse man en beste vriendin in bed. Niet alleen moet ze het bedrog van de belangrijkste mensen in haar leven verwerken. Wat haar daarna overkomt tart alle verbeelding. Eerst wordt ze het slachtoffer van iemand die haar wou vergiftigen en dan wordt ze beschuldigt van moord.... op haar (ex)man en (ex) beste vriendin.
De enige die haar kan helpen is Eddie Flynn. Maar los van de zaak van Elly heeft Flynn andere zorgen. Wie aan zijn familie raakt, raakt aan hem. Kunnen ze de genadeloze moordenaar stoppen? Kan Flynn niet alleen Elly redden maar ook zijn dierbaren?
Oordeel:
Wat een meesterlijk en geniaal plot. Vanaf het allereerste woord, de allereerste zin zit de spanning goed. Cavanagh neemt je in een razendsnel tempo mee door de gebeurtenissen. Door gebruik te maken van diverse plotwendingen blijft de lezer enorm geboeid. Niet alleen de plotwendingen maar ook door het verhaal te vertellen vanuit verschillende POV's. Het verhaal wordt zo opgebouwd dat elk belangrijk personage zijn standpunt vertelt. Door hiervan gebruik te maken krijg je het volledige plaatje te zien.
Cavanagh heeft tevens een vlotte en beeldende schrijfstijl. De rechtbank-scènes zijn werkelijk geniaal. Wat mij betreft mochten deze zeker uitgebreider zijn. Ik zat tijdens het lezen op het puntje van mijn stoel.
Je zou kunnen zeggen dat er een zekere voorspelbaarheid in het verhaal zit, we lezen immers ook het standpunt van de dader. Maar dat zou een afbreuk doen aan dit boek. Hij weet ons steeds te verrassen en komt met wendingen die je niet ziet aankomen.
Ondanks dat dit het negende deel in de reeks is, heb je geen voorkennis nodig van andere boeken. Cavanagh vertelt je net genoeg zodat je perfect kan volgen. Maar geloof me, als je dit boek hebt gelezen wil je gewoon meer lezen over voormalige oplichter en advocaat Eddie Flynn.
Om af te sluiten een ode aan het boek zelf. Wat een beeldig exemplaar. De sprayed edges, de kleuren, de cover. Die moet je gewoon in de kast hebben!
Samenvatting:
Oordeel: