Summer vibes

Kelly 24 augustus 2025
Ik mocht 'Problematic, Summer, Romance' lezen dankzij uitgeverij Lannoo. Dankjewel hiervoor!

Samenvatting:
Maya's broer, Eli, gaat trouwen in Italië. Geen probleem zou je denken. Een reisje is altijd mooi meegenomen. Zeker voor een 23-jarige. Ware het niet dat Conor Harkness ook aanwezig zal zijn. Conor is de beste vriend van Eli en de hoofdrolspeler in Maya's dromen. Conor, 15 jaar ouder, zit Maya schijnbaar niet staan. Het feit dat hij ouder is én de beste vriend van haar broer is voor hem een no-go. Demonen uit zijn verleden doen er ook geen goed aan.
Maar het is vakantie. De omgeving spreekt tot de verbeelding en het doet wat met een mens om constant in elkaars buurt te zijn. Wat volgt is een spelletje van aantrekken en afstoten.
Problematisch? ja
Summer? zeker en vast
Romance? lees het boek ;-)

Oordeel:
'Problematic Summer Romance' is het eerste boek die ik van Ali Hazelwood lees. De korte omschrijving trok onmiddellijk mijn aandacht. Ik maakte mij op voor een aantal ontspannende leesuurtjes. En dit boek heeft mij zeker en vast niet teleurgesteld. Ali heeft een aangename, humoristische schrijfstijl. Ze laat de zinnen levendig en vlot tot bij de lezer komen. Ik kon de zilte zee al ruiken. De typische geuren van een zuiderse bestemming. Ze liet de Italiaanse zon onze harten verwarmen. Met de personages van Maya en Conor heeft ze menig lezersharten veroverd. Ze voelden levensecht door hun geschiedenis, hun goede en minder goede kantjes. Niet alleen de personages worden uitgebreid beschreven, ook de locaties. Ik kon dromen van Schotland en Italië. Ik kon de Etna horen brullen.
Volgens de achterflap zou dit een steamy romance zijn. Maar ik vond dit al bij al meevallen. Sommige scènes waren spicy maar ze waren niet overvloedig. Ze zijn beschreven in de lijn van het verhaal. Niet over top maar geloofwaardig.
Dit boek laat je lachen maar ook huilen. Ik ga niet verklappen wanneer bij mij de traantjes zijn gevloeid, maar ze waren.
Het enig minpuntje waren de vele herhalingen in verband met het leeftijdsverschil. Ja er is een verschil van 15 jaar maar is dat nu zo onoverkomelijk? Het was leuk de eerste paar keren maar hoefde echt niet herhaald te worden.
Om te eindigen wil ik mijn bewondering nog even uiten over het boek zelf. De cover en sprayed edges zijn ware aandachttrekkers, de afbeelding aan de binnenkant van de voor- en achterflap zijn heel leuke extra's.
Het was mijn eerste Hazelwood, maar zeker niet mijn laatste!

Quote:

*Misschien is sexy zijn iets wat je moet laten marineren? Hoe langer je hebt des te groter is de kans dat het wat wordt?

* Hij is zoveel ouder dan ik dat ons leeftijdsverschil een rijbewijs zou kunnen halen.

* Nee hoor, ze trouwen met een meisje dat nauwelijks nog zindelijk was toen zij hun 1e miljoen verduisterden.

Meer recensies van Kelly