Een hartverwarmend verhaal over zelfliefde, moederschap en tweede kansen
Libby groeit op als biologische dochter van twee toegewijde pleegouders. Hun huis is altijd vol, chaotisch en nooit stil. Inmiddels voedt ze als alleenstaande moeder haar twee kinderen op en staat ze als zwangerschapscoach altijd klaar voor anderen. Maar in al dat zorgen voor iedereen vergeet ze zichzelf. Nog steeds draagt ze de last van een roekeloze beslissing die ze dertien jaar geleden nam. Wanneer een oude bekende plotseling weer in haar leven verschijnt, dreigt alles wat ze zorgvuldig heeft opgebouwd te wankelen. Het wordt tijd dat Libby ontdekt wat zij zelf voelt en haar eigen geluk eindelijk de ruimte geeft. Want pas wanneer je van jezelf leert houden, kun je ook de liefde die je ooit liet glippen opnieuw een kans geven.
Mijn ervaring:
Wat een indrukwekkend, meeslepend en prachtig verhaal dat raakt en bijblijft. Beth Moran schrijft levendig, vlot en met een fijne dosis humor. Ze weet moeiteloos sfeer, emotie en gevoel over te brengen en schuwt daarbij gevoelige of taboe-onderwerpen niet.
We volgen de 29-jarige Libby, een liefdevol, warm en excentriek personage dat je meteen in je hart sluit. Haar omgang met haar kinderen Finn en Isla, haar pleegzus Nicky, haar vader en haar eerste grote liefde Jonah maken haar leven kleurrijk en meeslepend. Ook de bijfiguren zijn divers en goed uitgewerkt, waarbij Jonah, Toby en ex Brayden er echt uitspringen.
Het verhaal heeft een sterke opbouw. Beth Moran schetst eerst het hectische dagelijks leven van Libby en verweeft daar soepel meerdere verhaallijnen in. Van haar familiebanden en haar rol als zwangerschapscoach tot de last van haar verleden: alles vloeit mooi in elkaar over. Het resultaat is een rollercoaster aan emoties met onverwachte wendingen, maar steeds gedragen door de warme boodschap dat jezelf liefhebben de sleutel is tot geluk.
Alles begint bij jou is een hartverwarmende en sprankelende feelgoodroman met diepgang. Beth Moran weet humor en emotie perfect te balanceren, waardoor dit boek je niet alleen laat glimlachen maar ook écht raakt. Absoluut een aanrader!
Mijn ervaring: