Een bijzonder, grappig en spraakmakend prentenboekje
Uiltje, voelt zich enorm geliefd met haar twee mama's. Maar waarom is zij roze en zijn haar moeders bruin? Samen vogelen ze uit hoe hun nestje is ontstaan. Hierdoor maakt Uiltje kennis met verschillende vriendelijke en behulpzame dieren en zo ook meneer Flamingo. 'Buitengewoon' is het verhaal over twee mama's, een donor en een kindje.
Mijn ervaring:
Wat een grappig, leuk en ook enorm liefdevol prentenboek. Op hele komische wijze en door middel van sprekende en heldere illustraties en een korte pakkende tekst weet Mashall van Basten Batenburg een mooi prentenboek neer te zetten met een heldere boodschap.
Wat dit verhaal bijzonder en uniek maakt is dat het gaat om het zijn van een donorkindje en daarbij ook nog eens het feit dat het Uiltje wordt opgevoed door twee moeders. Op hele grappige, speelse en leuke wijze onderzoekt Uitje uit wie haar daadwerkelijke vader is, maar realiseert zich ook dat het vooral draait om een warm en liefdevol nest om in op te groeien.
Buitengewoon is een bijzonder, grappig en spraakmakend prentenboekje, waarin een donorkindje zich afvraagt waar hij met twee moeders vandaan komt. Op speelse, grappige en heldere wijze gaan ze op onderzoek. Het verhaal sluit af met een mooie en heldere boodschap.
Mijn ervaring: