Een helende reis vol liefde en Schotse charme

KimCoenen85 15 oktober 2025
Na een moeilijke periode erft Milou onverwacht een oud huisje in de Schotse Hooglanden. Ze grijpt haar kans op een nieuw begin en vertrekt.
Tussen ruige natuur, warme dorpsbewoners en lange avonden in de pub vindt ze langzaam haar plek. Maar waarom heeft haar onbekende oom juist háár dit huis nagelaten? En wat moet ze met Colin – charmant, mysterieus en allesbehalve eenvoudig?
Een meeslepende feelgood over loslaten, opnieuw beginnen en de liefde vinden waar je het niet verwacht.

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk verhaal! Simoné Steenkamp schrijft beeldend, vlot en met een fijne mix van emotie en humor, waardoor je je meteen in de Schotse Hooglanden waant. Haar schrijfstijl is luchtig maar tegelijk sfeervol, en precies dat maakt dit boek zo verslavend fijn om te lezen.

We volgen Milou, een jonge, krachtige vrouw met een grote liefde voor Harry Potter. Ze zit midden in een moeilijke periode, maar wanneer ze het huisje van haar oom in Schotland erft, grijpt ze die kans voor een nieuw begin. Wat volgt is een prachtige helende reis waarin Milou zichzelf hervindt, antwoorden ontdekt en – niet onbelangrijk – ook de liefde tegenkomt.

Simoné Steenkamp weet de personages mooi en divers neer te zetten: van Milou’s moeder en haar vriendin Ella tot Colin, Milly, Sofie en zelfs ex Stanley. Ieder heeft zijn eigen karaktertrekjes die het verhaal extra kleur geven.

Het verhaal start zodra Milou in Schotland arriveert en neemt je vanaf dat moment mee in een fijne mix van verhaallijnen: haar zoektocht naar zichzelf, het mysterie rondom haar vader en oom, maar ook thema’s als loslaten, opnieuw beginnen en de durf om je hart te openen. Al deze lijnen vloeien soepel samen en maken dit tot een feelgood die niet alleen vermaakt, maar ook ontroert. En dankzij de sfeervolle beschrijvingen van de Hooglanden hoor je bijna de wind om het huisje waaien en proef je de warmte van de pub-avonden.

Geluk met een slokje whisky is een heerlijke, sfeervolle feelgood die je in één adem uitleest. Een verhaal over jezelf terugvinden, de kracht van loslaten en de magie van een nieuw begin – met een vleugje liefde én whisky. Perfect voor iedereen die even wil wegdromen naar Schotland.

Meer recensies van KimCoenen85

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!