Een intrigerende, pakkende en goede thriller

KimCoenen85 28 augustus 2025
Ik vertelde haar dat ik haar huishoudster was. Waarom zou ze me niet geloven? Ik kom misschien ervaring tekort, maar ik maak dat goed door extra hard te werken om het gigantische huis schoon te maken. Ik bekommer me om haar kinderen en neem alle zorgen uit handen als ik zie dat ze uitgeput is. Ze is daarom ook gelijk bereid om mij een kamer aan te bieden als ik met al mijn tassen in de gang sta en zeg dat ik nergens heen kan. Ze is zo goed van vertrouwen. Dat is ze haar hele leven al. Ik had verwacht dat ze me buiten zou zetten zodra ze me betrapte terwijl ik haar spullen doorzocht. Zou het perfecte gezin op de hoogte zijn van haar geheimen? Zou ze weten wat ik zoek? Waarom ik hier echt ben? Als ik vind wat ik zoek, zou ze dan op tijd in de gaten hebben dat ze in gevaar is? Of ben ik degene die dan moet rennen voor mijn leven?

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk pakkend, intrigerend en spannend verhaal. Samantha Hayes heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl. Dat samen met de korte hoofdstukken en een redelijk hoog tempo in de verhaallijn waarbij de gebeurtenissen elkaar snel opstapelen zorgen ervoor dat het verhaal je niet meer los laat.

Het verhaal is geschreven met een wisselend perspectief, van voornamelijk Gina en Mary. Zo krijgen we een goed beeld van Gina, Matt, Mary, Laura, Tommy, Annie en Sara. Daarbij wisselt het verhaal tussendoor ook nog af naar vroeger waardoor je als lezer extra informatie en puzzelstukjes ontvangt. De personages zijn realistisch en sterk uitgewerkt, waarbij ook het psychologische spel mooi wordt meegenomen. Samantha Hayes laat hierbij wat dingen in het ongewisse, waarmee ze de spanning goed weet op te bouwen.

De verhaallijn begint op het moment dat Gina, haar man, Matt en twee kinderen bij het huis van Annie arriveren. Hierbij wordt voor een kort moment stilgestaan wat de reden is waarom zij hier tijdelijk verblijven. Niet veel later arriveert de schoonmaakster Mary en vanuit daar begint een intrigerend, spannend en indrukwekkend opgebouwde verhaallijn. Samantha Hayes weet me meermaals te verrassen met krachtige twisten, waarbij het verhaal ineens compleet anders in elkaar zit. Als lezer blijf je hierdoor echt puzzelen naar hoe de vork in de steel zit. Ondanks dat ik bepaalde dingen wel zag aankomen, wist toch het plot nog een explosieve en krachtige wending aan de verhaallijn te geven en daarmee het verhaal volledig en mooi af te ronden.

Haar huishoudster is een intrigerende, pakkende en goede thriller. Samantha Hayes heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl. De korte hoofdstukken en het hoge tempo zorgen ervoor dat je het boek moeilijk kan wegleggen. Er volgen meermaals verrassende en krachtige twisten die het hele verhaal in een ander daglicht zetten. Bij het plot volgt een erg onverwachte wending, wel weet Samantha Hayes het verhaal hierdoor indrukwekkend en volledig af te sluiten.

Meer recensies van KimCoenen85