Een indrukwekkend, origineel en erg mooi en goed laatste deel
Satori, het laatste deel in de trilogie. Noa en Len beleven een avontuurlijke en heftige reis, zowel innerlijk als in de echte wereld. Noa is alleen vertrokken en vastbesloten om de waarheid te ontdekken en daarmee de duistere Chao te verslaan. Ze ontrafelt steeds meer geheimen over haar magische verbinding met de Aarde en over een andere kracht die in haar borrelt. Len heeft net zijn rol als poortwachter geaccepteerd en krijgt nu al te maken met het verlies van zijn zielsverwanten. Hierdoor staat hij voor de onverwachte en veeleisende taak om zich te ontwikkelen tot een Satori strijder. Hij heeft het zwaard van Noa gekregen en zit vol twijfels en worstelt met zijn onzekerheden. Op steun van Keanu en Morgan kan hij niet rekenen, maar dan duikt een pluizige en schattige nieuwe vriendin op. Noa krijgt gedurende haar reis door de werelden van de Aarde en Chao steeds meer over zichzelf te weten. Len leert dat kracht niet enkel in vechten zit, maar ook in denkkracht en wijsheid. Ze reizen door nieuwe werelden, ontmoeten nieuwe bondgenoten en vijanden en vinden het antwoord van het geheim van de satori zwaarden. De strijd tegen Chao bereikt zijn hoogtepunt en Noa, Len en hun vrienden moeten hun krachten bundelen en samenwerken om dit kwaad te stoppen en de balans te herstellen.
Mijn ervaring:
Geweldig! Met dit derde en laatste deel weet Mirella Schaperkotter deze spirituele fantasyserie op geweldige en indrukwekkende wijze af te sluiten. De hele serie is beeldend, vlot en lekker krachtig geschreven. Het tempo volgt in een vrij hoog tempo en de personages, werelden en dimensies zijn mooi uitgewerkt.
Ditmaal splitst het verhaal zich enige tijd in meerdere verhaallijnen. Deel twee eindigde er namelijk mee dat Noa alleen vertrok. In dit deel lezen we dan ook de reis die Noa alleen maakt. Naast deze verhaallijn volgen we ook broer Len die zijn rol als poortwachter geaccepteerd heeft en hoe het verder gaat met Lizzie, Keanu en Morgan. Het is een verhaal waarin veel gebeurd, daarbij weet Mirella Schaperkotter dit deel nog verder de diepte in te gaan en weet ze het door de spiritualiteit echt indrukwekkend te maken. Het verhaal neemt meermaals verrassende twisten, zeker op momenten dat Noa nieuwe inzichten en kennis opdoet over zichzelf en de Chao. Ook dit deel zet je zonder moeite aan het denken over je eigen handelen en visie op de wereld. Daarbij weet Mirella Schaperkotter indrukwekkende citaten, inzichten en kennis te delen. Het verhaal kent een magisch, betoverend en erg pakkend plot, waarmee ze het complete verhaal op krachtige wijze weet af te sluiten en zeker met dit inzicht:
'Het besef dat ik bestond, invloed had op alles om mij heen en in staat was om te leren en groeien, was mijn satori. De mens zal haar eigen satori moment moeten vinden. En dan weten dat - wij zijn en ook de mens is, zoals in: ik ben...'
Satori is een indrukwekkend, origineel en erg mooi en goed laatste deel van deze spirituele fantasy-serie. Mirella Schaperkotter heeft een beeldende, vlotte en erg fijne schrijfstijl. Het verhaal sluit feilloos aan op deel twee. Het is een spannende, actievolle en indrukwekkende reis waarbij de personages zoals innerlijk als in het verhaal zelf een imposante groei doormaken. Daarbij zet het verhaal je ook echt aan het denken over je eigen leven en je handelen. Echt een erg mooie, originele en goede serie.
Mijn ervaring: