Een pakkend, goed en sterk derde deel van deze serie
Het is de donkerste tijd van het jaar in het IJslandse dorp Ísafjörður. Er wordt een lijk in de westelijke fjorden gevonden. Rechercheur Hildur en Finse agent Jakob zijn nog maar net gestart met hun onderzoek als we een nieuwe moord volgt. Niet veel later volgt ook een derde, tot verbijstering van Hildur. Ze probeert haar gedachten te ordenen. Ondertussen is Jakob ook nog volop in de weer om de voogdij over zijn kind te krijgen. Hoe ver moet hij gaan? Dan belt Jakob van het politiebureau in Kolari, Finland naar Hildur met de vraag of hij haar dringend kan komen helpen. Wat is er aan de hand?
Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, realistisch, spannend en pakkend derde deel. Satu Rämö heeft een levendige en meeslepende schrijfstijl en weet direct je mee een boeiend en mooi verhaal in te trekken. De serie sluit mooi op elkaar aan en toch weet elk deel je te verrassen met een nieuwe, pakkende en intrigerende zaak en in dit deel de diepgang en het verhaal dat Jakob krijgt.
We volgen het verhaal van de Finse agent Jakob en Rechercheur Hildur. Beide personages zijn inmiddels bekend van de vorige delen en Hildur heeft in het eerste deel al gelijk diepgang gekregen. In dit deel weet Satu Rämö de focus op Jakob en zijn privé verhaallijn te leggen. Zijn gevecht rondom de voogdij van zijn zoontje dat heftige, aangrijpende en tragische wendingen krijgt. Ook krijgen we hierbij ook meer te lezen over de jeugd van Jakob.
Dit derde deel van de serie heeft weer een brede verhaallijn met meerdere pakkende, intrigerende en sterk uitgewerkte verhaallijnen die mooi door elkaar heen vloeien. Hierdoor blijven de gebeurtenissen, lijnen en verhalen je boeien. Zeker de verhaallijn van Jakob, wist me echt te pakken. Satu Rämö weet de gedachten, emoties en gevoelens van zowel Jakob als Hildur rondom de gebeurtenissen erg goed te verwoorden. Hierdoor weet het verhaal je echt te raken. Aangezien Jakob in je hart zit, puzzel je later echt met Hildur mee hoe de zaak daadwerkelijk in elkaar zou steken. Tot aan het einde blijft het verhaal verrassend spannend en het zit erg goed.
Jakob is een pakkend, goed en sterk derde deel van deze serie. Satu Rämö heeft een levendige en meeslepende schrijfstijl en weet diverse pakkende en sterke verhaallijnen uit te werken die door elkaar heen vloeien. Zo lees je naast een intrigerende moordzaak ook de verhaallijnen over het privéleven van Hildur en in dit geval met name Jakob. Een erg verrassend en indrukwekkend verhaal dat tot aan het einde sterk blijft.
Mijn ervaring: