Een indrukwekkende, spannende en goede thriller
Travis Devine is een voormalig Army Ranger en werkt inmiddels als financieel analist op Wall Street. Zes dagen in de week neemt hij om 6:20 de trein naar New York om te forenzen. Op een dag wordt op brute wijze een van zijn collega's vermoord en wordt hij aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt Travis door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, Bradley Cowl, multimiljonair te bespioneren. Hij kan dit niet weigeren, want de geheime dienst dreigt naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaamaan wordt het Travis duidelijk dat de financiële wereld net zo dodelijk is als de oorlogen waar hij als Ranger vocht.
Mijn ervaring:
Wat een intrigerende, mooi opgebouwde en spannende thriller. David Baldacci heeft een beeldende, sfeervolle en vlotte schrijfstijl en weet bijna direct vanaf de eerste bladzijde het verhaal in te trekken. Hij weet direct een sfeer en stemming in het verhaal te brengen, die hij gedurende het verhaal goed weet vast te houden, daarbij is Travis Devine een erg intrigerend en fascinerend personage.
We volgen dus het verhaal van Travis Devine. Het is een uniek, scherp en doortastend personage dat daadkrachtig is en gevaar niet uit de weg gaat. Ook de combinatie van zijn verleden als Army Ranger en nu een financieel analist maakt het een intrigerend personage. Daarbij weet David Baldacci ervoor te zorgen dat je echt met Travis meeleeft, denkt en puzzelt naar hoe de zaak in elkaar zit. Naast Travis zijn ook de andere personages sterk, veelzijdig en divers neergezet.
Het verhaal begint met een goede schets van het personage Travis, zijn familie en gebeurtenissen en banen in zijn leven voordat in het derde hoofdstuk de eerste moord plaatsvindt. Het is een intrigerend en goed opgebouwd verhaal, zeker doordat Travis, die naast dat hij gezien wordt als verdachte door de politie, ook onder druk gezet wordt door Homeland Security. Je voelt als lezer constant de vraag: wie is te vertrouwen? En: hoe zit dit complot in elkaar? Het verhaal neemt een aantal verrassende en onverwachte wendingen, waarmee David Baldacci de spanning er goed in houdt. Zeker de opbouw naar het plot en de schokkende ontknoping had ik niet zien aankomen.
De 6:20 man in een indrukwekkende, spannende en goede thriller. David Baldacci heeft een beeldende, sfeervolle en vlotte schrijfstijl. Het is geen verhaal waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar het verhaal zit erg indrukwekkend en goed in elkaar. Als lezer puzzel je echt mee naar 'wie is er te vertrouwen?' en 'Hoe zit het complot in elkaar?'. Daarbij heeft het verhaal een verrassend plot en een schokkende ontknoping die ik totaal niet zag aankomen. Een erg goed en sterk eerste deel.
Mijn ervaring: