Een meeslepende, mooie en fijne roman
Het huwelijk van Florence Connelly staat op instorten door een zwaar verlies. Na het overlijden van haar oma is Flo al het plezier in het maken van kleding verloren. Haar grote passie lijkt verloren te zijn gegaan. Wanneer ze in het huis van haar oma een bijzondere doos vindt, brengt dat weer een vonkje in Flo terug. De doos zit vol kledingpatronen uit de jaren zestig en bij ieder patroon zit een stukje stof en een foto van een jonge vrouw die de bijbehorende jurk draagt en een ansichtkaart uit Europa. Al deze kaarten worden afgesloten met dezelfde naam: Nancy Moon. Al snel ontdekt Flo dat dit haar oudtante is die in de jaren zestig naar Parijs is vertrokken en nooit meer is teruggekomen. Geïntrigeerd door haar verdwijning besluit Flo haar gebroken huwelijk achter zich te laten en de reis van Nancy te maken. Gewapend met een koffer vol met de desbetreffende kledingstukken gaat Flo op zoek naar de vrouw achter de foto's. Tijdens haar reis leert ze niet alleen haar oudtante maar ook zichzelf beter kennen.
Mijn ervaring:
Meeslepend, pakkend en een erg bijzonder verhaal. Sarah Steele heeft een hele beeldende, vlotte en fijne schrijfstijl en weet veel sfeer, gevoel en emotie in het verhaal te brengen. Daarbij bestaat het verhaal uit twee tijdslijnen en beide tijdsbeelden heeft ze erg realistisch en goed uitgewerkt.
Het verhaal bestaat uit twee tijdslijnen, waarbij de tijdslijn in het heden de hoofdlijn is. In deze tijdlijn heeft personage Florence de hoofdrol. Het personage is redelijk doorsnee, maar wel erg realistisch, puur en mooi uitgewerkt. Daarbij maakt Florence gedurende het verhaal een mooie transformatie en groei door. In het verleden lezen we het verhaal van Nancy. Nancy wordt in het begin neergezet als een zelfstandige, krachtige vrouw. Gedurende dat het verhaal van Nancy zich ontvouwt krijgt het personage meer diepgang
Het verhaal begint op tragische wijze, namelijk op het moment dat net de uitvaart van de oma van Flo is geweest. Hierdoor krijgt het verhaal direct een emotionele lading. Ook voel je direct weten dat het huwelijk tussen Flo en Saemus op klappen staat, maar waarom blijft enige tijd onduidelijk. Wanneer Flo bij haar oma de bijzondere doos vindt met kledingpatronen, foto's en ansichtkaarten slaat er bij Flo een vonkje over. Aangezien niemand iets wil zeggen over Nancy op de foto, besluit Flo, aangezien ze haar thuissituatie toch op een rijtje moet zetten, de reis van Nancy met de foto's en ansichtkaarten te volgen. Tijdens de reis wisselen we van perspectief en tijd en lezen we het verhaal van Nancy dat zich steeds verder ontvouwt. Het is een bijzonder verhaal met een veelzijdigheid aan wendingen en gebeurtenissen. Hierdoor weet het verhaal je echt in zijn greep te houden en blijft het tot aan het einde spannend, hoe het leven van Nancy geëindigd is. De manier waarop Sarah Steele de twee verhaallijnen weet te versmelten is erg verrassend, sterk en op deze wijze had ik totaal niet verwacht. Hierdoor werd het echt een mooi en pakkend verhaal.
De verdwenen kledingmaakster is een meeslepende, mooie en fijne roman. Sarah Steele heeft een beeldende, vlotte en fijne schrijfstijl en weet de verschillende tijdsbeelden, personages, maar ook de emoties en de sfeer mooi uit te werken. We volgen het verhaal van Flo in het heden die de reis maakt die Nancy jaren geleden ook maakte. Hierbij wisselt het verhaal van perspectief en tijdsbeeld en volgen we twee prachtige verhalen met een veelzijdigheid van wendingen en gebeurtenissen. De twee lijnen komen op het einde op verrassende, indrukwekkende en krachtige wijze samen. Een erg mooi verhaal.
Mijn ervaring: