Een pakkend, spannend en erg goed vervolg

KimCoenen85 11 augustus 2025
Sera is vastbesloten een einde te maken aan het schrikbewind dat koning Kolis voert. Wanneer ze hoort dat Nyktos, de oergod van de dood, het plan heeft om hem uit te schakelen, heeft hij Sera's hulp hard nodig. Wat ze niet kunnen gebruiken is de onbedwingbare passie die er tussen de twee opvlamt. Sera weet dat ze niet mag toegeven aan haar verlangens naar Nyktos, zeker niet nu de toekomst van haar afhankelijk is. De dreiging van koning Kolis neemt toe, waardoor Sera Nyktos liefde harder nodig heeft dan ooit.

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, duister, mysterieus en pakkend vervolg van de serie. In het eerste deel zijn de hoofdpersonages Sera en Nyktos al geweldig en erg goed uitgewerkt. De twee hebben een geweldige en spetterende aantrekkingskracht. Jennifer L. Armentrout werkt dit op geheel andere wijze uit dan met Poppy en Casteel in de vorige serie, wat ik erg krachtig vind.

De serie speelt zich in dezelfde wereld als Poppy en Casteel af. Mocht je de vorige serie gelezen hebben, dan heb je hiervan al een goed beeld. Wel bevat het verhaal heel andere personages en zit het verhaal verrassend, origineel en compleet anders in elkaar. Daarbij speelt de manier waarop het verleden van Sera in elkaar zit een verrassend grote en belangrijke rol in het verhaal wat zich pas gedurende het verhaal ontvouwt.

Het is een erg verrassend verhaal, daarmee wil ik zeggen dat het verhaal veel wendingen en gebeurtenissen bevat die je als lezer niet ziet aankomen. Daarbij weet Jennifer L. Armentrout weer alles op geweldige wijze uit te werken en weet ze soms in detail te treden zonder dat het afbreuk doet aan de verhaallijn. Het eerste gedeelte verloopt wat langzamer dan het tweede gedeelte van het verhaal, waarin veel meer spanning, actie en verrassing zitten. Toch heeft het verhaal me van het begin tot het einde weten te boeien. De wijze waarop Jennifer L. Armentrout, de thema's haat, liefde en het goede en kwaad in de verhaallijn weet te verwerken is geweldig gedaan. Ook eindigt dit deel, zoals je inmiddels bij Jennifer L. Armentrout gewend bent, weer met een mega cliffhanger..

Flesh and Fire 2 - Licht in de vlam is een pakkend, spannend en erg goed vervolg van de serie. Nadat deel één vooral de personages en de wereld is uitgewerkt, komt in dit deel de verhaallijn, spanning en actie er echt in. Het verleden van Sera wordt verder uitgewerkt en heeft invloed op de gebeurtenissen die zich nu afspelen. Daarbij bevat het verhaal veel verrassende wendingen en gebeurtenissen en sluit het deel af met een cliffhanger. Een erg goed tweede deel.

Meer recensies van KimCoenen85