Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een pageturner die onder je huid kruipt

KimCoenen85 11 juni 2024
Alleen al de bijzondere cover het de pakkende flaptekst maken me nieuwsgierig naar deze nieuwe thriller die binnenkort bij Uitgeverij AmboAnthos verschijnt. Bij hun oproep voor vooruitlees recensenten twijfelde ik dan ook geen moment om me hiervoor aan te melden. En ik had geluk en mag al van deze thriller gaan genieten. Het is het eerste boek van Ilse Ruijters dat ik ga lezen, dus ik heb nog geen idee wat ik van haar schrijfstijl kan verwachten.

Roosmarijn Weijmer is een succesvol advocaat die psychiatrische patiënten bijstaat in rechtszaken. Cliënten voelen zich bij haar gezien en gehoord. Eindelijk komt er iemand op voor hun rechten. Dit geeft Roosmarijn een erg goed gevoel, tot het bij een van haar cliënten doorslaat in een ziekelijke belangstelling voor haar. Wanneer ze gaat tanken, stopt een jonge, bange vrouw haar een papiertje toe, waarop staat HELP ME. Roosmarijn twijfelt geen moment en wil deze vrouw helpen. Dit komt haar alleen duur te staan, want hierdoor wordt Roosmarijn een pion in een pathologisch en gekmakend spel. Helpt Roosmarijn nu het slachtoffer of de moordenaar?


Wat een onwijs spannende, intrigerende en goede thriller die helemaal onder je huid kruipt. Ilse Ruijters heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet vooral op psychologisch vlak deze thriller tot een sterk, boeiend en mega goed verhaal te brengen. Ilse Ruijters weet direct vanaf het begin een unheimisch en beklemmend gevoel/sfeer op te roepen die gedurende het verhaal verder oploopt.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en neergezet. Ilse Ruijters heeft ze zo weten neer te zetten en daarbij de verhaallijn zo weten uit te werken, dat het een psychologisch spelletje wordt. Welk personage vertelt nu de waarheid? Is Roosmarijn gek aan het worden? kloppen de bewijzen en wie spreekt wel en niet de waarheid?

Het verhaal zit erg goed in elkaar en heeft enorm verrassende wendingen en gebeurtenissen. Je wordt daarbij als lezer meerdere malen op het verkeerde been gezet. De manier hoe dat Roosmarijn met de beschuldigingen en omgaat en onderzoek blijft doen maken haar tot een doortastende, slimme en sterke vrouw. Ook de wending met de personages in de gevangenis zelf zijn een sterke toevoeging aan de spanning in de verhaallijn. Ik had een hoop verwacht, maar hoe uiteindelijk de vork in de steel zit was echt grandioos goed en verrassend.

Help me, een thriller die mijn hoge verwachtingen heeft overtroffen. Het is echt een pageturner die onder je huid kruipt. De personages zijn sterk en goed uitgewerkt en het psychologische spel weet enorme indruk op me te maken, daarbij weet Ilse Ruijters direct een unheimisch gevoel op te roepen die gedurende het verhaal toeneemt. Het verhaal zit ijzersterk in elkaar en de ontknoping zie je niet aankomen. Dikke aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?