Een heerlijk, verrassend en super tof vervolg
Mira kent haar hele leven al succes en het geluk lijkt haar altijd mee te zitten: ze komt uit een rijke familie, is een talentvolle binnenhuisarchitecte en heeft alles onder controle. Haar droomhuwelijk dat ze op de dag zelf liet schieten, is dan ook niet echt iets om trots op te zijn. Haar moeder dwingt haar tot groepstherapie voor jong gescheiden vrouwen en ook haar bedrijf komt onder druk te staan, nu niemand haar meer wil aannemen. In een opwelling solliciteert Mira voor een meeloopstage bij een prestigieuze interieurstylist in de VS. Ze mag daarom in Californië in het tweede huis van de eigenaar van het bedrijf verblijven. Mira voelt zich al snel als een vis in het water tussen de miljoenenvilla's die ze mag inrichten. Het enige waarop Mira absoluut niet zit te wachten is de buurman met zijn reddingshond. Het lijkt toch dat hij Mira keer op keer ergens van moet redden. Al kan ze dat prima zelf, toch?
Mijn ervaring:
Wat een onwijs mooi, verrassend en tof tweede deel van deze feelgoodserie. Na het lezen van het verhaal van Puck, lezen we ditmaal het verhaal van Mira. Zeker doordat het eerste deel afsloot met een verrassende twist in het leven van Mira, ben ik dolblij dat dit personage de aandacht krijgt in deel twee.
Mira hebben we al leren kennen door de ogen van Puck in deel één. Maar in dit deel, het verhaal vanuit haar ogen, ben ik heel anders naar het personage gaan kijken. Deze daadkrachtige en zelfverzekerde vrouw wist me echt te verrassen. Daarbij maakt het personage gedurende het verhaal een mooie transformatie door. Naast Mira komen in dit deel de andere drie vrienden helaas wat minder aan bod. Zeker doordat Mira naar Californië vertrekt komen er weer nieuwe personages, vriendschappen en liefde in haar leven. Ook deze personages zijn mooi uitgewerkt. Zeker Brody & Stitch (ik ben echt verliefd...)
Yvonne van den Nieuwenhuizen heeft een heerlijke levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en weet naast een heerlijke sfeer ook te zorgen voor de nodige humor. Hierdoor is het echt een verhaal dat je met een big smile op je gezicht leest.
Het verhaal volgt kort na deel één en direct is te merken welke impact het afgeblazen huwelijk van Mira op haar leven heeft. Het is tof hoe Mira een nieuwe twist aan haar leven gaat geven en je als lezer hierdoor in een mooie, originele en compleet andere wending van het verhaal belandt. Het is een mooie verhaallijn met leuke, grappige en ontroerende wendingen en gebeurtenissen. Het is sterk dat Yvonne van den Nieuwenhuizen terug pakt op gebeurtenissen uit deel één en dit mee neemt in de verhaallijn van deel twee. Zeker tegen het einde van de reis naar Lake Tahoe en Silver Horizon Resort zorgen voor een plot waarbij je op het puntje van je stoel zit. Tot slot wordt het deel met een heerlijk feelgood einde afgesloten. Ik verheug me nu al op deel drie.
Niet te redden is een heerlijk, verrassend en super tof vervolg van de serie. Yvonne van den Nieuwenhuizen weet je met haar heerlijke levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl mee te nemen in het verhaal van Mira, die na de gebeurtenissen van deel één naar Californië reist. Het is weer een heerlijk verhaal, met hilarische gebeurtenissen, mooie en ontroerende wendingen, liefde en vriendschap en natuurlijk niet te vergeten reddingshond Stitch! Echt een onwijs leuk tweede deel.
Mijn ervaring: