Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een actueel, pakkend en indrukwekkend verhaal

KimCoenen85 10 juni 2024
Na het lezen van Kater, het vorige boek van Margje in de Politie niet betreden serie, kijk ik enorm uit naar dit nieuwe en veelbelovende boek van Margje. Op sociale media heb ik ook al het een en ander langs zien komen en ik heb dan ook erg hoge en goede verwachtingen van het boek. Het boek heeft een drukke en volle cover, met veel verschillende telefoonschermen.


Lieve B,Een payback, dáár vragen ze om.XOXO
Op het Zonnebloemcollege is er een TikTik-account actief met de naam @GossipGirl_Zonnebloemcollege. Op dit account wordt er gelachen en geroddeld over alle leerlingen en docenten op deze school. Dan doet het account een oproep: degene die de meest spectaculaire Gossip in kan sturen, wint een groot geldbedrag. De filmpjes stromen binnen, want bijna iedereen op school lijkt dit te willen winnen. Laurie raakt betrokken bij het opnemen van een filmpje van haar klasgenoot Germaine. Laurie wil koste wat kost voorkomen dat het filmpje viraal gaat. Ze krijgt van het account de kans het filmpje af te kopen en hapt toe. Maar daardoor belandt Laurie in een ziek spel. Ze moet wel meedoen, want anders lopen haar vrienden en zijzelf groot gevaar.


Wat een onwijs goed, origineel en pakkend verhaal. Margje Woodrow weet me direct met haar levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl mee dit geweldige boek in te trekken. Ze heeft zich hierbij ontzettend goed in de doelgroep verdiept en even waan ik me weer een middelbare scholier, waarbij je onder druk staat van wat anderen van je vinden en denken. Zeker in combinatie met het TikTok-account is het erg actueel hoe Margje Woodrow het onderwerp heeft aangepakt.

We volgen Laurie. Het personage is erg realistisch en met gevoel en emotie neergezet. Ook haar moeder, broer Luca, vriendinnen Jelke, Caro en de andere klasgenootjes passen erg goed en realistisch in het verhaal. Daarnaast volgen we ook het verhaal van het mysterieuze GossipGirl account dat begint met 'Lieve B.' en afsluit met XOXO. Tot aan het einde blijft het dan ook spannend wie er achter het account schuil gaat.

Het verhaal heeft een sterke, pakkende en actuele verhaallijn. Even waan je je terug op de middelbare school, waar je onderhevig bent aan de druk van je klasgenootjes, de roddels, de docenten en de andere tienerproblemen. Dat Margje daarbij ook wat laat zien van de thuissituatie van Laurie maakt het een compleet en volledig verhaal. Margje Woodrow weet in deze verhaallijn op indrukwekkende wijze de impact van pesten te laten zien. Het is echt een verhaal, zeker met het plot, dat me schokte en dramatisch en aangrijpend was. Tot slot weet Margje Woodrow het boek mooi af te ronden.

Payback is de nieuwste jeugdthriller van Margje Woodrow. Het is een actueel, pakkend en indrukwekkend verhaal. De personages zijn realistisch en erg goed neergezet. Duik het leven van Laurie, een jonge middelbare schoolleerling in en ondervindt de druk van een TikTok-account die alle roddels en pesterijen op het Zonnebloemcollege aan de wereld toont. Een boek dat je pakt en niet meer loslaat voordat het uit is. Indrukwekkend!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.