Een prachtige YA serie, deel 3 alweer
Jelmer leest na de dood van zijn moeder eigenlijk alleen nog maar verhalen van Harry Potter en in de ban van de ring. Zo probeert hij zijn gevoelens te ontvluchten. Dan wordt hij ineens naar het kamp Elmwoid gestuurd. Daar maakt hij de meest vreemde en griezelige dingen mee, maar hij ontdekt ook steeds meer over zichzelf. Zal hij het kwaad kunnen verslaan?
Jelmer werd licht in het hoofd. Geen mobieltje? Geen E-reader? Drie weken lang? Het spiertje bij zijn linkeroog begon onregelmatig te trekken en het zweet brak hem uit.
‘Heb je de informatiebrief niet gelezen?’ vroeg Duco.
Welke informatiebrief? wilde Jelmer vragen, maar toen begreep hij het. Daarom deed zijn tante de laatste tijd zo zenuwachtig als de post werd bezorgd . Dat takkewijf had de brief gewoon voor hem verstopt.
De schaduwkronieken is het derde deel uit de serie Elmwood. Ik vind het echt fantastisch! Zelf ben ik namelijk dol op verhalen zoals deze of the lord of the rings. Want ja, het idee dat bomen leven en er veel andere wezens zijn behalve mensen en dieren spreekt mij zeer aan. Jeroen van Berckum heeft met deze serie bewezen dat hij een uitstekende fantasyschrijver is. Naast al het andere wat hij ook kan, zoals muziekboeken schrijven.
‘Heb je de informatiebrief niet gelezen?’ vroeg Duco.