Wat een goed prentenboek!

Achter elke afdruk schuilt een verhaal. Dat kun je in dit boek letterlijk terugvinden. Afdrukken vind je bijvoorbeeld in zand, aarde, modder en sneeuw. Sommige zijn groot, sommige klein, maar ze vertellen allemaal een verhaal. Ook jouw eigen afdruk vertelt een verhaal. Wanneer je plastic flesjes achterlaat, laat jij ook een spoor na. En dat is slecht voor de hele wereld!

Sommige sporen ontstaan stilletjes, andere met veel geweld.
Er verdwijnen steeds meer leefgebieden, er is actie nodig - elke seconde telt!
Want wat als je op een dag ineens geen dierensoorten meer ziet?

In het spoor van wilde dieren is echt een boek dat je op school moet hebben! Het past perfect bij thema 1 van Veilig Leren Lezen, de nieuwste versie.
Voor in groep 3 volstaat het lezen van alleen de bovenste, grootste letters. Maar wanneer je dit thema ook in groep 4 gaat draaien, dan kun je heel goed de onderste teksten ook gebruiken. Daarin staan feiten over de dieren en het afval.
In dit boek gaat het namelijk niet alleen om dierensporen, maar ook om die van ons. We moeten echt actie ondernemen om minder microplastic in de natuur te krijgen. En hoe kunnen we beter de natuur helpen? Juist! Door kinderen bewust te maken.
Judy Wise schreef dit prachtige, bruikbare boek en de illustraties zijn van Kristen en Kevin Howdeshell. De vertaling is gedaan door Kirsten Verhagen.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.