Wat een mooie serie voor in mijn groep!
Zoek op de plaat waar je de dieren vindt, lees meer over de dieren en kom wijze weetjes te weten. Lees o er de eekhoorn, de uil, het zwijn en nog veel meer dieren uit het bos. Maar ook over de dieren die bij het water leven, zoals de Libelle. Ten slotte kun je ook nog de dieren helpen door voedsel of een slaapplaats te maken. Tot slot staan er ook nog eens mopjes in.
Raar!
De specht kan heel snel
met zijn bek tegen een boom tikken.
Goed dat zijn schedel dat aankan!
Tussen zijn snavel en zijn kop zit een bot als spons.
Dat dempt de schokken.
De dieren in het bos is een informatieboek uit de serie: Ik weet ik weet wat jij nog niet weet… Het ziet er prachtig uit en is heel gevarieerd. Zo staan er zoekplaatjes in, maar ook puzzeltjes en moppen. En uiteraard staan er wijze weetjes in en veel informatie. Het enige wat ik lastig vind voor de kinderen in Nederland is toch de Vlaamse taal. Een woord als errond kennen we hier niet. Wij zeggen er omheen. En in de zin Een rups raak je best niet aan, missen we in Nederland het woordje het. Wij zeggen het best niet aanraken. Toch vind ik dit wel een heel mooi boek, dus leg het graag in mijn groep neer. Van tevoren leg ik uit dat er een andere zin in kan staan of een woord dat je niet begrijpt. Dat mag je dan gerust vragen aan de leerkracht. Het boek is gemaakt door Annelies Nys en Inge Bergh.
Raar!
De specht kan heel snel
met zijn bek tegen een boom tikken.
Goed dat zijn schedel dat aankan!
Tussen zijn snavel en zijn kop zit een bot als spons.
Dat dempt de schokken.