Mooie vormgeving!
Een kip heeft een kam op zijn hoofd, maar die is niet om de veren netjes mee te maken. De kam is om af te kunnen koelen. Een kikker kan niet kussen, maar wel goed kwaken. Slakken blijven plakken, maar niet met plakband. Het slijmspoor kan kleverig worden, bijvoorbeeld wanneer hij op een muur kruipt en het spoor niet wegdruk met zijn gewicht. Wil je meer van dit soort dingen weten EN ook nog eens grapjes lezen, dan moet je dit boek echt pakken.
Met hun scherpe scharen kunnen krabben alle stekelvisjes, zeepaardjes en goudvissen een frisse knipbeurt geven. Een leuk froufroutje hier, een klein krulletje daar. Snoeien maar, dat vissenhaar.
Maar eigenlijk zit het zo: krabben gebruiken hun scharen om voedsel te grijpen, om harde schelpen te kraken en om zich te verdedigen. Er zijn zelfs krabben die hun scharen gebruiken om te praten met andere krabben.
Mag je haaien aaien is een fantastisch boek van uitgeverij Pelckmans. Dit jaar is de herdruk verschenen. En dat is echt superfijn, wa t dit boek verdient het echt om gelezen te worden! Het is grappig en je leert er ook nog eens wat van. Katrijn de Wit heeft het geschreven en Inge Rylant heeft het geïllustreerd. Wat ik ok zo mooi vind, is de kaft. Hij is opgebouwd in meerdere lagen. Zo heb je niet alleen een harde kaft, maar ook een soort stootkussen eromheen, zodat het boek ook tegen een stootje kan. Zo ideaal bij jonge lezers! Ik ben blij dat ik dit boek mee mag nemen mijn klas in.