Wat een toffe serie is dit!

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
14 mrt 2026

Winkie, die eigenlijk alleen het nummer NEHU-40-NS1 heeft, wordt in 1942 meegenomen tijdens een operatie in de oorlog. Ze zit in een kist met hangmat met n een vliegtuig, wanneer deze neerstort naast het gebied waar ze zouden vliegen. De bemanning kan geen bericht sturen, maar laten haar wel los. Winkie vliegt naar huis en via de sporen op haar lijf en haar vliegvermogen vinden ze de bemanning in zee.

Ze halen de radio aan boord van hun vlot,
maar die was nat en werkte niet meer.
Daarmee konden ze dus niet om hulp vragen.
Maar toen zagen ze nog iets anders dobberen.
Het waren de kisten met postduiven erin.
Wat een geluk dat die bleven drijven!
De mannen visten de vogels uit zee en deden
hun deurtjes open.

Winkie de stoere postduif is een deel uit de serie Helden op poten, geschreven door Fiona Drempt. Deze serie vertelt over dieren die heldhaftige acties hebben uitgevoerd. Naast deze postduif is er ook een boekje over een hond en een sledehond. Ik vind deze serie echt fantastisch! Jong kinderen lezen ook vaak graag informatieve teksten en deze boekjes geeft ze deze mogelijkheid dat nog meer te gaan doen. De teksten zijn eenvoudig te lezen en er wordt heel duidelijk uitgelegd in dit boek hoe een postduif vliegt en vliegen leert, maar ook wat het nummer betekent. Deze serie zou eigenlijk in elke school aanwezig moeten zijn.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture