Alleen de prenten wil je al gewoon inlijsten!
Muis praat elke avond tegen de maan. Het is haar grootste vriend. Alleen praat de maan niet terug. Op een dag is Muis daar zo boos over dat ze lelijk doet tegen de maan en de maan in de zee verdwijnt. Nu is ze erg verdrietig, want ze heeft geen enkele vriend meer, of wel?
‘MAAN!’ probeerde Muis wat harder. ‘Als je echt mijn vriend bent, bewijs het dan en zeg iets tegen me. NU!’
Maar nog steeds stond de maan roerloos en zwijgend aan de hemel. Muis raapte boos een steen op …
en smeet die met al haar kracht naar de maan.
Eerst gebeurde er niets …
Maar toen begon de maan te schudden …
en viel uit de lucht!
Toen de maan in zee verdween leert ons een wijze les. Want soms ben je verdrietig en denk je dat niemand je vriend is, maar wanneer je goed om je heen kijkt, zijn er vrienden genoeg. Je moet er alleen wel aandacht voor hebben. Tweede les die we leren is: samen lukt er meer dan je denkt.
Kortom: dit is echt een prachtige prentenboek. De illustraties zou je zo in een lijstje kunnen stoppen, zo mooi! Sandra Dieckmann heeft het boek geschreven en geïllustreerd. De kaft alleen spreekt al tot de verbeelding met al die zilveren, lager gelegen, spetters. Echt supertof!
en smeet die met al haar kracht naar de maan.
Eerst gebeurde er niets …
Maar toen begon de maan te schudden …
en viel uit de lucht!