Wat een spannend verhaal. Het is net of Roald Dahl weer terug is

Willie Wonka groeit op bij een arme moeder. Zijn moeder spaarde het gehele jaar cacaobonen om vlak voor zijn verjaardag een chocoladereep voor Willie te kunnen maken. Samen droomden ze ervan om een chocoladewinkel te beginnen. Helaas overlijdt zijn moeder erg vroeg en heeft ze nog steeds haar geheimzinnige ingrediënt niet met hem kunnen delen. Willie gaat reizen en komt dan uiteindelijk aan bij de Galerie Gourmet, waar hij vastbesloten is een winkel te openen. Maar de drie grote chocolademakers willen daar een stokje voor steken. Zal het Willie lukken een zaak te openen?

‘Ik heb geen seconde te verliezen!’ riep Willie terug. Hij zweeg even terwijl de kraan de krat verder optakelde en hoog over de kade liet zeilen. Toen spreidde Willie zijn armen en brulde: ‘Vandaag is de dag! De dag dat ik de wereld laat meegenieten van mijn chocola!’
‘Staat daar iemand op een krat?’ werd er geroepen. Er weerklonk een knarsend geluid en de hijskraan kwam abrupt tot stilstand. De kraanmachinist stak zijn hoofd uit de cabine en maakte oogcontact met Willie.
‘Je kunt niet zomaar op een hijskraan klimmen!’ riep hij vol ongeloof uit. ‘Eraf jij!’

Wonka is een fantastisch boek waarin het verhaal van de grote baas Willie Wonka, de baas van een chocoladefabriek, verteld wordt. Het is gemaakt naar de film van Warner Bros. Ik heb er echt enorm van genoten en weet zeker dat menig kind dat ook zal doen. In dit boek is zoveel fantasie verwerkt, dat je gewoon blijft lezen. En doordat de drie chocolademakers Willie steeds dwars zitten, blijft het ook nog eens een superspannend verhaal. Dit verhaal verdient het om gelezen te worden! Het filmscript is geschreven door Simon Farnaby en Paul King. De vertaling is van Anne Douqué.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture