Wat een enorm tof boek!
Fossielen zijn DE overblijfselen waaruit we stukjes van vroeger kunnen zien en onderzoeken. Zo zijn er ‘afgietsels’ van planten, sporenfossielen, fossielen van hele dieren en zachte delen die bewaard bleven in bijvoorbeeld ijs of barnsteen.
Trilobieten zijn uitgestorven zeedieren die lang voor de dinosauriërs bestonden. Hun fossielen vormen een van de oudste bewijzen van leven op aarde.
Fossielen schatkist is echt een boek dat je in school moet hebben. Zodra je de prehistorie behandeld hoort dit er gewoon bij. Dieren als Trilobieten, Ammonieten, Plesiosaurussen en Iguanodons worden behandeld. De bladzijden bestaan uit dik papier waar pion reliëf in zit. Zo kun je de fossielen ook voelen. Amy Atwater heeft dit boek geschreven en de illustraties zijn van Natalia Cardozo. De vertaling is gedaan door Steven Blaas. Dit boek zou ik gebruiken als informatiebron voor close reading. Je kunt per onderwerp wat vragen uitlichten waar de kinderen de antwoorden van moeten opzoeken en highlighten.