Zo tof dat er ook aandacht is voor de rolstoel
Seef woont in Hier. Daar heeft Yasim hem gevonden en een sjees voor hem gemaakt omdat hij niet kan lopen. Op een avond roept de wind Seef. Wanneer Seef op het strand is, ziet hij een meisje. Ze beweegt niet, dus neemt Seef haar mee om haar te laten opwarmen. Wanneer het meisje Fie terug wil gaan via strandpaal 13, pakt Seef haar vast en gaat mee. Dan begint er een avontuur met piraten.
Die rent naar paal 13.
Ze duwt haar laarzen in het zand.
Zand wervelt om haar heen.
‘Wacht!’ roept Seef.
Hij rijdt achter haar aan.
Bij paal 13 pakt hij haar hand.
Het zand slurpt hem op.
Seef wordt uit de sjees getrokken.
Die knijpt in zijn hand.
Ze houden elkaar stevig vast.
Samen wervelen ze rond.
Ze vallen omlaag door het zand.
Omlaag door het gat in de zeef.
Seef bij de piraten is alweer het tweede deel in de serie over Seef met de sjees, een jongen die vleugels had in Ergens en in hier dus niet kan lopen. Daarom heeft hij een rolstoel, de sjees, die ook kan vliegen! Hoe vet is dat?! Dit keer gaat hij met Fie mee terug naar Ergens. Daar beleeft hij een groot avontuur bij de piraten. Rian Visser schrijft deze serie. Je kent haar misschien al van de serie Blitz! Ze is een ervaren schrijver die graag verschillende thema’s behandeld. In dit boek gaat het over jezelf durven zijn en voor jezelf opkomen. Wat ik om tof vind is dat Seef de sjees heeft. Het is zo fijn dat kinderen die in een rolstoel zitten ook eens een verhaal lezen waarbij de hoofdpersoon ook in een rolstoel zit. En dan die geweldige kleurrijke illustraties van Hélène Jorna. Zo zit je echt helemaal in het verhaal. Ik neem dit boekje dan ook heel graag mee mijn klas in.
Die rent naar paal 13.
Ze duwt haar laarzen in het zand.
Zand wervelt om haar heen.
‘Wacht!’ roept Seef.
Hij rijdt achter haar aan.
Bij paal 13 pakt hij haar hand.
Het zand slurpt hem op.
Seef wordt uit de sjees getrokken.
Die knijpt in zijn hand.
Ze houden elkaar stevig vast.
Samen wervelen ze rond.
Ze vallen omlaag door het zand.
Omlaag door het gat in de zeef.