Over het verlies van een pont

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
27 mrt 2026

Schipper brengt al jaren mensen naar de overkant, dat is zijn baan. En ja, daar moeten mensen voor betalen. Maar dan, na een storm is de pont weg. De schipper roept, maar dat helpt natuurlijk niet. Dan komen er dieren helpen. Vogels zetten mensen over, een octopus ook. Maar de bevers, die doen niets! Of toch wel?
Ook de octopus blijft niet met haar armen over elkaar zitten. In één keer zet ze een hele klas over. 'Woehoe!' joelen de kinderen. Maar mopper-de-mopper, waar blijven de bevers?Zij doen helemaal niks!
Schipper mag ik over is een prentenboek, gebaseerd op het kinderversje schipper mag ik overvaren. Wat gebeurt er wanneer de schipper zijn pont kwijtraakt tijdens een storm? Dan komen alle dieren helpen, of toch niet?! Tiny Fischer heeft dit boek geschreven in nauwe samenwerking met Marijn van der Wateren. Het resultaat is een prachtig prentenboek met prenten waar je heel lang naar kunt kijken. Je ziet telkens weer iets nieuws. Hoe mooi om dit boek met je kind of in de kleutergroep te bewonderen? De prenten zijn kleurrijk en vol kleine details. Genoeg voor een uitgebreid gesprek over deze prenten en het verhaal in het boek. Wanneer schaf jij dit boek aan?

Meer recensies van Kinderboeken in the picture