Ik hou van Dolfje! Hij bestaat dit jaar 30 jaar!

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
23 mrt 2026

Omdat de moeder van Dolfje een deuk in de auto reed, kamperen Dolfje en Timmie nu in de achtertuin. Wanneer ze vreemde geluiden horen en een draak zien, wordt het wel spannend. Zelfs in vergelijking met andere Weerwolfvakanties, zoals de vakantie in Frankrijk of met de Weerwolfraket.

Licht flitst achter de bomen.
‘Ik zie hem, ik zie hem!’ roept Timmie.
‘Waar, waar?’ gromt Dolfje.
‘Daar!’
Timmie wijst tussen de bomen.
Er is weer een lichtflits en Dolfje ziet een duistere gedaante met gloeiende ogen.
Groot is hij.
Met hoekige vleugels. Rook walmt om hem heen.
Dan is het weer donker.
Er klinkt een loeiend geluid.
‘Terug naar de tent!’ roept Timmie.

Beste Weerwolfvakantie ooit is alweer het 29e deel uit de serie over Dolfje Weerwolfje, die inmiddels 30 jaar bestaat. Hoe tof is dat?! Een serie die al 30 jaar menig kind laat genieten (en griezelen). Paul van Loon is uiteraard de schrijver van deze serie. Hij is zelf ook wat mysterieus, dus deze serie past ook goed bij hem. Hugo van Look tekent al jaren Dolfje Weerwolfje. En alle tekeningen zijn even mooi. En, voor veel kinderen ook van belang: alle illustraties zijn volledig in kleur. Zelfs de bladzijden hebben kleur om je te vertellen wat er nu gebeurt en wat een vertelling over een andere vakantie is. Kortom: weer een topboek over Dolfje (en natuurlijk ook een beetje over Naura)

Meer recensies van Kinderboeken in the picture