Weer een mooi spannend verhaal in deze serie
Finn is net verhuisd. Het dorp waar hij nu woont bevalt hem veel beter dan de drukke stad waar hij vandaan kwam. Finn is vrij op zichzelf, maar maakt al snel contact met Vanes. Er verdwijnen veel katten uit het dorp en de kat van de oma van Vanes is ook weg. Finn heeft ook een kat, Belka en hoor dat die niet wegraakt. Wanneer dat toch zo is, gaat hij samen met Vanes proberen de dader te pakken.
Als Finn wakker wordt, begint het net licht te worden. Halfzeven pas, ziet hij op zijn telefoon en het is nog wel zaterdag. Hij draait zich nog een keer om en werpt een blik op het voeteneind van zijn bed. Geen Bella! Hij schiet overeind.
Misschien is ze naar de bak. Hij luistert scherp of hij haar pootjes in het grit hoort graven. Niks. Is ze iets gaan eten of drinken? Hij blijft stil liggen wachten op het getik van Bella’s pootjes op de gladde vloer. Hij wacht en hij wacht, maar er gebeurt niets. Hij stapt uit bed en kijkt er voor de zekerheid onder. Niks. Zijn kastdeur staat op een kier en hij doet hem verder open. Hij schijnt met de zaklantaarn van zijn telefoon naar binnen en laat de lichtbundel ronddwalen tussen de nette stapeltjes kleren. Soms kruipt ze daartussen, maar vandaag niet.
Hij loopt naar de kattenbak op de gang en naar het etensbakje. Ze is ook niet bij de kattenfontein in de keuken. Waar is ze?
Het geheim van de verdwenen katten is het nieuwste deel in de serie Het geheim van. Ik ben dol op deze serie, en met mij ook heel wat kinderen. Gonneke Huizing schrijft hier een spannend verhaal met meerdere lagen. De karakters zijn goed neergezet, zodat je ook echt diep in het verhaal komt. De tekeningen van Ivan en Ilia zijn echt een mooie aanvulling. Het leuke vind ik dat er soms een kleintje als verrassing op een pagina verschijnt. Ik las dit boek met heel veel plezier en neem het boek lekker mee de klas in.