Een bloederig boek uit een nieuwe serie van Bilt Bones
Jason maakt samen met zijn drie vrienden, Maeve, Nola en Nathan TikTokfilmpjes om te bewijzen wat er waar is van legendes over geesten. Wanneer ze bij een graftombe zijn, blijft Jason filmen terwijl er een witte mist door hem heengaat. Achteraf blijkt dat zij telefoon niets filmde. Vanaf dat moment is Jason bang. Wanneer de volgers vragen om terug te gaan naar de begraafplaats bedenkt hij een andere challenge. Ze gaan met z’n vieren een nachtje verblijven op een plaats die de volgers uitkiezen. Zo komen ze bij Sanatorium du Basil. En wat daar allemaal gebeurd….
Jason houdt de comments in de gaten. Een paar mensen zeggen dat ze nog steeds niks horen. Maar net als Jason zijn telefoon weer laat zakken, reageren mensen op de kleur van het water.
‘Het water is helemaal niet rood,’ reageert Jason verbaasd op de comments, en hij kijkt vlug naar het bad. Het is nog net zo bruin als daarnet.
Steeds meer mensen schrijven dat het water wel rood is en dat er vreemde dingen in drijven. Sommige zeggen zelfs ledematen te zien. Jason kan de livevideo zelf niet zien. Op het telefoonscherm ziet hij alleen maar comments. Hij probeert de instellingen te veranderen, maar het beeld komt niet tevoorschijn.
‘Maeve?’ vraagt hij. ‘Zie jij ook iets aan het water?’
Zijn oortje kraakt en vlak daarna klinkt de stem van Maeve:’Jason! Ik weet niet of je dit wel wilt weten…’
TikTokTerror is het eerste deel in de serie Creepy Bones van uitgeverij Billy Bones. Billy Bones brengt boeken uit met korte zinnen, die makkelijk te lezen zijn. Toch staat er goede woordenschat in, zodat het niet een boek voor tussendoor is, maar je er ook echt wel wat van opsteekt. De ondertitel: Ze wilden zo veel mogelijk likes. Iets in het huis wilde hun bloed, voorspelt al dat het gaan boek voor watjes is. Er vallen doden en het verhaal is op sommige plaatsen erg bloederig. Ik hou daar wel van, al zat er een passage in waarvan ik zelfs dacht: ieuw!!! Het boek is geschreven door Michael Reefs. Een mooi stukje uit het boek:
De zon zakt steeds verder achter de bomen en de duisternis dekt het gebouw langzaam als een deken toe, tot het hele gebouw is getransformeerd tot een plek waar je naar beter niet alleen kunt zijn.
Deze serie is wat mij betreft een zeer welkom waard! Hou jij van griezelen en ben je niet bang voor wat bloederige details, dan is dit het boek voor jou! Maar pas op! Ik garandeer je niet dat je de nacht erna lekker kunt slapen!