Leuke serie

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
22 mrt 2026

Elfie krijgt een nieuwe buurjongen, Mats. Mats heeft wel interesse in Ella’s wat er in huize Sterrensteen afspeelt, maar Elfie schaamt zich nogal om de praktijk van haar ouders, waar veelal vreemde figuren op afkomen. Maar dan staat er ineens een vreemde klant voor de deur die vraagt of Elfie een oud boek wil bewaren. Uit automatisme zegt ze ja, maar wanneer er later mensen op haar ouders afkomen om dat boek besluit ze toch onderzoek naar het boek te doen. Gelukkig heeft ze Mats om haar te helpen, al vertrouwt ze hem niet altijd even goed..

Elfjes hoofd gloeide van de hitte toen ze haar fiets tegen de heg gooide. De hele tocht had ze erover nagedacht waarom meneer Dageraad haar het boek had gegeven. Om het te verbergen natuurlijk. Maar wat stond er voor bijzonders in? Zou er iets verstopt zitten tussen de bladzijden? Een duur sieraad bijvoorbeeld? Of geheime informatie?
Elfie beklom net de veranda toen ze geschreeuw hoorde. Het kwam van achter in de tuin. Met een ruk draaide ze zich om. De groene, houten deuren van de Sterrensteen zaten dicht. Was er iemand binnen? En toen hoorde ze het heel duidelijk. ‘Waar is het?’ blafte een schorre mannenstem.
‘Alle hemels en sterren! Als u me op z’n minst eens zegt over welk…’
‘Je weet dondersgoed waarover ik het heb, leugenachtige feeks!’
Elfie stond als bevroren. Haar oren waren gespitst en haar mond voelde droog als zand. De ene stem, die verontwaardigd en bang tegelijk klonk, was van haar moeder. De andere, de mannenstem, kende ze niet. Maar ze had wel een vermoeden van wie die was.

Het boek der veranderingen is het eerste boek in de serie over de Sterrensteen. Het is een van de series van Kelly van Kempen. In dit boek beschrijft ze een spannend verhaal over een raadselachtig boek, dat veel macht heeft en goed, maar ook fout gebruikt kan worden. Het is een vrij geheimzinnig verhaal, beetje mysterieus. Wanneer je daarvan houdt, ben je aan het juiste adres met dit boek. De illustraties zijn gemaakt door Flavia Sorrentino. De voorkant van het boek trok me wel aan. De prachtige kleuren, maar vooral mijn favoriete kleur blauwgroen, die als achtergrond dient. Ik las het boek met veel plezier.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture