Deze duologie moet je lezen!

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
27 mrt 2026

Ravi en Zina krijgen te horen dat muziek verboden is. Ravi speelt graag gitaar en kan het haast niet geloven. Zina zingt graag en kan echt niet zonder. Wanneer ze op een geheime plek in het bos Blinker en Mink ontmoeten, krijgen ze iets vreselijks te horen. De ouders zijn geen mensen, maar robots!

Ravi kijkt toe hoe ze de instrumenten ruw in het laadruim smijten. Mink heeft nog steeds zijn vuisten om zijn drumstokjes geklemd. Blinker lijkt wel een geest, zo bleek en stilletjes staart ze voor zich uit. Ravi weet hoe ze zich voelen.
Zina draait zich naar de anderen toe. ‘Wat staan we hier nou?’ sist ze. ‘Gaan we dit zomaar laten gebeuren?’ Dit is… dit is diefstal. Nee, ontvoering!’

Hart van staal is het eerste deel van een duologie. In dit deel leer je Ravi, Zina, Blinker en Mink kennen. Je leest dat hun ouders weg zijn en vervangen door robots. In het tweede deel gaat het verhaal verder en lees je waar de ouders zijn en waarom ze zij vervangen door robots. Ik vind dit echt een ijzersterk verhaal! De voorkant vat heel goed samen waar het in het boek om draait. Het is dan ook niet gek dat dit boek een van de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2026 spit aan! is. In dit boek is muziek echt een groot onderdeel. Wat ik ook zo mooi vind aan de voorkant is dat er met twee kleuren is gewerkt. In rood zie je het hart en in blauw waar het boek verder om draait. Zo knap dat Martijn van der Linden telkens weer iets prachtigs neerzet. En dan die tekst van Simon van der Geest! Hij weet je van begin tot eind te boeien, en ja, er zit uiteraard ook weer een insect in. Fantastisch is dit boek. Heb jij hem nog niet gelezen? Doe dat dan snel!

Meer recensies van Kinderboeken in the picture