Inspirerend
‘Thuis’ (Ahmed Aboutaleb) beschrijft de memoires van een man die, geboren in het Rifgebergte van Marokko, op 14-jarige leeftijd naar Nederland komt en zijn weg vindt in de Nederlandse samenleving. En dat niet alleen..! Na zijn opleiding telecommunicatie aan de LTS, begint hij als nieuwslezer en verslaggever, waarna hij opklimt naar de functie van persvoorlichter op het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en de Economische Raad, zich vervolgens met politiek bezig gaat houden als wethouder van Amsterdam en staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid, om uiteindelijk de burgemeester van onze wereldstad Rotterdam te worden.
In elk van deze rollen strijdt hij met kracht en zachtmoedigheid, met wijsheid en idealen, voor een betere samenleving. Ik vond het heel inspirerend om te lezen hoe Aboutaleb niet alleen Nederland tot zijn thuis heeft gemaakt, maar ook aan de hand van zijn sociaaldemocratische principes ertoe heeft bijgedragen dat veel meer mensen zich in onze samenleving thuis kunnen voelen. Aanrader!