In liefde verder bouwen
Weer een goede novelle van uitgeverij De Verhalenfabriek te pakken!
Dromen in Bretagne van Marcella Kleine speelt zich af in en rond de Bretonse badplaats Perros-Guirec. De verbouwing van een oude langgevelboerderij en het maatschappelijke doel ervan zijn de haakjes waaraan het verhaal is opgehangen. De Nederlands-Marokaanse ‘mademoiselle’ Jamila Duinker is begeleidster in de Jeugdzorg en heeft één grote droom.. een zorgboerderij voor ‘vastgelopen’ jongeren openen. Als er naast rouw ook romantische gevoelens opbloeien in Bretagne en de eerste jongeren op de stoep staan, draait het hoofd van Jamila overuren. Zal het haar ooit lukken om haar ideale voorland te bereiken?
Het boek is in de ik-vorm geschreven en heeft vijf hoofdpersonages. Door de aantrekkelijke en gevarieerde schrijfstijl van Marcella Kleine vlieg je door de hoofdstukken heen. De sociale bevlogenheid van twee hoofdrolspelers en de onvoorziene twist in het verhaal houden de lezer geboeid.
Wil je een compact en goed boek lezen, kies dan voor dit kleine, romantische verhaal!