bewuster leven

De harde kaft oogt eenvoudig, maar als je het boek openslaat ademt het kleur en fleur direct vanuit de natuur. Het is genieten vanaf de eerste bladzijde.
Eva Krebbers heeft voor dit boek veel mensen geïnterviewd, die meegaan in de flow van ‘slow living’. Ze wil haar lezers verbinden met de natuur, met de innerlijke mens, verbinden met anderen en hun eigen creativiteit laten ontdekken. De natuur heeft ons zoveel te bieden, dat het zonde is om alleen maar binnenshuis te blijven. Het is zo eenvoudig, het is een kwestie van doen en tijd maken in je drukke agenda.

Als ik dit boek met de prachtige kleurenfoto’s bekijk, dan krijg ik ineens heel veel zin om iets creatiefs te doen. Het mooie is, dat er voor ieder seizoen weer tips staan beschreven. Het winterseizoen is bijvoorbeeld geen belemmering om in een lagere versnelling te gaan leven met slow living en bijbehorende creatieve uitspattingen. Dit zijn vooral binnenactiviteiten, zoals kaarsen maken, handwerken en fotograferen. Daarbij worden lezers aangespoord verbinding met de natuur en andere mensen te zoeken.
Ik vind de doe-tips interessant, er staan duidelijke beschrijvingen bij. Het zijn geen snelle activiteiten die beschreven worden, je gebruikt vaak producten uit de natuur en je moet er wel bewust de tijd voor nemen. Omdat je het productieproces niet kunt versnellen, verval je vanzelf in slow living en ga je bewuster leven.
Het is een mooi boek voor jezelf om te ontstressen, maar het is ook zeker geschikt om als geschenk te geven. Ook al voer je de activiteiten (nog) niet uit, de mooie foto’s en leuke bijpassende verhalen zijn al genoeg om een genietmoment voor jezelf te creëren.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs