Advertentie
    Laura Alblas Auteur

Een verhaal dat zich afspeelt in het warme Spanje roept natuurlijk meteen de associatie met een fijne, zomerse feelgood op. Maar De Spaanse belofte is meer dan dat: het is namelijk een feelgood met diepgang. Als lezer leef je namelijk niet alleen mee met hoofdpersoon Charlotte die als vermogensadviseur voor een private bank moet uitzoeken waarom één van hun cliënten geld wil schenken aan een totaal onbekende vrouw, maar word je ook meegenomen naar het Spanje van de jaren dertig wanneer in dit land de beruchte Spaanse Burgeroorlog uitbreekt.

Deze twee verhaallijnen lijken ogenschijnlijk misschien niets met elkaar te maken hebben, maar auteur Karen Swan weet het heden en het verleden erg mooi en ingenieus met elkaar te verweven. Ondertussen leef je als lezer helemaal mee met de hedendaagse Charlotte die deze opdracht nog snel tot een goed einde moet weten te brengen, voordat ze over een aantal dagen in het huwelijksbootje stapt met haar verloofde. Maar is deze opdracht wel zo eenvoudig als ze denkt?

(Nee, natuurlijk niet! Vooral niet als ze tijdens haar werkzaamheden genoodzaakt is om samen te werken met iemand uit haar verleden...)

Ondertussen leef je ook mee met Nene Mendoza die opgroeit als jongste dochter in een rijk gezin. De verhoudingen lagen toen nog heel anders: meisjes en vrouwen mochten bijna niets en zeker niet omgaan met de landarbeiders die voor de familie werkten. Maar Nene maakt een levensveranderende keuze die grote gevolgen zal hebben.

Ik vond het enorm interessant om beide verhaallijnen te lezen, hoewel je soms wat abrupt moet omschakelen van het verleden naar het heden en vice versa. Maar dat is een kwestie van wennen en het zet je echt aan tot nadenken. Gelukkig is De Spaanse belofte daarnaast ook een verhaal waar je enorm van kunt genieten. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een fijne feelgood met diepgang!

Reacties op: Fijne feelgood met diepgang

50
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners