Advertentie

Interessant, een boek dat met humor een maatschappelijk taboe aan de orde brengt. Dat is de motivatie om dit boek te gaan lezen. Onverwacht gaat over het best presterende persoon uit de klas Veronica. Ze heeft alles voor elkaar totdat een positieve zwangerschapstest roet in het eten gooit en de keuze voor een roadtrip naar de oplossing snel gemaakt is.

Veronica besluit voor abortus te gaan en legt een hele roadtrip af om haar zwangerschap af te breken. Onderweg komen vele hindernissen en maatschappelijke issues naar voren. Blij dat een boek eindelijk een maatschappelijk taboe onderwerp beschrijft met een goede dosis humor. Daardoor blijft het onderwerp luchtig en is het door de fijne schrijfstijl een vlot verhaal geworden. Wel jammer dat dit ten koste gaat van de uitwerking van het onderwerp. De voor- en tegenargumenten voor abortus komen weinig aan de orde. Het boek zou beter uit de verf komen wanneer allerlei argumenten op tafel werden gelegd en de lezer zelf zijn mening kan vormen. Daarnaast was de keuzevorming van Veronica onduidelijk. Waarom kiest zij voor de keuze van het wel/niet afbreken van de zwangerschap?

Al met al een interessant vlot, humoristisch en taboedoorbrekend boek waar de uitwerking van argumenten en keuzes helaas tekort schiet.

Reacties op: Taboedoorbraak met humor

32
Onverwacht - Jenni Hendriks Ted Caplan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker