Doordenkertje
Een sterk boek met een goed verhaal binnen het genre. Wat dit boek onderscheidt van vergelijkbare boeken, is dat het zo is geschreven dat je denkt ‘het had waargebeurd kunnen zijn’ en dat het een diepere laag heeft die nog een tijdje blijft nazinderen. Die diepe laag heeft ook iets waarschuwends en geeft blijk van een door de auteur kundig vormgegeven frustratie. Als er één ding is wat ik opmaak uit dit boek is dat beschaving een dun laagje is, maar wel een laag die we moeten beschermen en waar we voor moeten opkomen - ook al is dat risicovol. Het verhaal is goed geschreven en heeft soms ook iets poëtisch in de omschrijvingen. De omschrijving van adembenemend op de achterflap is treffend; ik las het book in no time uit, binnen een dag. Hoewel het einde prima past bij het boek, had ik gehoopt op een ‘ronder’ einde.
Ik heb dit boek gekregen van Atlas Contact, de Club van Echte Lezers, voor het schrijven van een recensie.