Bordevol inspiratie

Laura 05 mei 2025
Als je ideeën nodig hebt om te schrijven of alleen een bemoedigend steuntje in de rug om te gaan of te blijven schrijven, dan is dit een ideaal boek. Het heet niet voor niets het schrijfhandboek, want het is een goed boek om vaker terug te pakken. Ik kan me makkelijk voorstellen dat je dit boek af en toe uit de kast trekt, een schrijfoefening uitkiest door simpelweg het boek open te slaan en te gaan. Het enige minpunt aan dit boek is dat veel informatie en schrijfoefeningen dubbel voorkwamen. Op zich niet vreemd, want de kracht van herhaling, maar ik vond het zonde. Dit boek deed me ook denken aan de Artist’s way. Het schrijfhandboek lijkt wat meer down to earth dan de Artist’s way en is meer gefocust op het vinden en in stand houden van de passie voor het schrijven. De schrijfsels van Saskia zijn mooie inspiratie en geven het vertrouwen dat gewoon wat schrijven ook al meer dan prima is. Als er een les is die ik meeneem uit dit boek, dan is het dat schrijven enkel voor jezelf een prima doel en streven is.

Meer recensies van Laura