Uiteindelijk spannend

Laura 13 mei 2025
De kaft staat vol met lofzang over dit boek. Beste thriller van het jaar, first-rate storytelling, etc. Het is goed geschreven en uiteindelijk ook wel spannend. Toch was dit geen boek waar ik makkelijk doorheen kwam. Ik heb er maanden over gedaan om het uit te lezen. De eerste helft van het boek was ongeveer overbodig en voelde zo ontzettend langdradig dat het weinig gescheeld had en dit boek was een Did Not Finish geworden. De tweede helft had een flink hoger tempo. Deze tweedeling maakt het boek minder in balans en dat is zonde. De hoofdpersoon wordt omschreven met een soort vanzelfsprekendheid die ietswat vreemd aandoet. Een van de pluspunten van dit boek is de spanningsopbouw die er uiteindelijk is. Deze is erg goed gedaan en de geloofwaardige secret service vibe draagt hieraan bij. Dit boek is een deel 2 in een serie. Deel 1 heb ik niet gelezen, maar dat is ook niet nodig voor het verhaal. Mogelijk is het onderdeel van de serie zijn een verklaring voor het langdradige eerdere deel; er wordt context en achtergrond gegeven over een personage en dat is logischer in een serie. Al met al een prima boek, maar helaas niet echt een aanrader.

Meer recensies van Laura