Mooi thrillerdebuut

‘Bot mes’ zet mij, als Belg, wel een beetje aan tot nadenken over hoe ons land is opgedeeld. Het stemt tot nadenken over hoe ons land er zou uitzien als het ooit zou worden opgesplitst. Vlaanderen en Wallonië en wat er dan uiteindelijk met Brussel zou gebeuren, toch wel het hart tussen die 2 delen.

In dit verhaal ziet het er niet zo fraai uit. Brussel lijkt een soort spookstad vol gevaar. Ik moet toegeven dat ik (ik woon in Oost-Vlaanderen) nu ook al af en toe op die manier naar onze hoofdstad kijk. Niet als spookstad maar wel als een stad vol gevaar. Waarschijnlijk omdat ik weinig voeling heb met de stad. Ik woonde of werkte er nooit en bezoek ze eigenlijk nauwelijks. Collega’s die er wonen hebben wel een grote liefde voor de stad, en gelukkig maar. Ik denk dat elke stad zo haar charmes heeft, alleen komt Brussel er dus in dit verhaal niet echt aantrekkelijk uit.

‘Bot mes’ speelt zich af in een eerder gevaarlijke, donkere setting met een aantal donkere, mysterieuze en (ja hoor) ook gevaarlijke personages. Dat donkere randje weet mij zoals altijd te intrigeren, maar wat ik écht heel interessant vond is dat ik af en toe op het verkeerde been werd gezet.

Dit sterke debuut heeft mij van begin tot eind weten te boeien. De personages maar vooral de sfeer die de auteur weet te creëren, maken dat ik moeite had om dit boek opzij te leggen, een mooi thrillerdebuut.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines