“Nu begreep ik het. Zo ging het tenslotte altijd. Liefde was een offer op het altaar van de macht.”

Dankzij een gezellig evenement van De Standaard Uitgeverij mocht ik recent kennismaken met het Romantasy-genre. Een genre dat ik nog niet eerder zelf uitkoos om te lezen. My loss, zo blijkt. Vanaf de eerste hoofdstukken had ‘The serpent & the wings of night’ mij volledig in de ban! Ik - die doorgaans kies voor literaire romans, een sporadische thriller of een goede true crime - helemaal verknocht aan een fantasy verhaal.

Denk bij dit boek aan The Vampire Diaries & Twilight meets The Hunger Games. Eens in zoveel jaren vind de Kejari plaats, een spel van leven op dood waar vampiers vrijwillig aan deelnemen en waar er slechts één winnaar kan zijn. Deze keer neemt ook Oraya deel. Oraya is geen vampier, maar een mens, wat het allemaal nog een tikkeltje spannender maakt.

Oraya is de geadopteerde mensendochter van de vampierkoning van het Huis van Nacht. Als mens is ze normaal niet meer dan een prooi voor een vampier, en haar enige kans om te overleven is meedoen aan de Kejari: een legendarisch toernooi dat door de Godin van de vampiers zelf wordt georganiseerd.

Tijdens de Kejari komen Oraya en vampier Raihn tegenover elkaar te staan. Raihn en Oraya zijn allebei intrigerende, interessante personages, wat het lezen natuurlijk aangenaam maakt. Als lezer ben je nieuwsgierig naar hun achtergrond en naar hun uiteindelijke doel tijdens de Kejari. Zullen (en kunnen) ze samenwerken? Kiezen ze allebei voor de overwinning of voor de liefde? Het gevaar tussen vampier en mens gluurt immers altijd om de hoek en een ontluikende liefde tussen beide partijen is niet vanzelfsprekend.

‘The serpent & the wings of night’ leest vlot en kan ik dus wel aanraden als eerste Fantasy. Het boek beschikt achteraan over een handige woordenlijst, mocht je als lezer de draad even kwijt zijn. Ik heb de lijst niet echt nodig gehad, omdat het verhaal zo behapbaar, goed opgebouwd en logisch in elkaar zit.

Wat een aangename kennismaking met Romantasy was dit. Ik kijk er naar uit om in deel 2 verder te gaan en te ontdekken hoe het verdergaat met de twee hoofdpersonages. Nog meer goed nieuws is dat deel 3 in augustus verschijnt. Mooie vooruitzichten en … oh ja … de hardcovers met de sprayed edges staan ook gewoon heel erg goed in je kast, toch?

Meer recensies van Laurenbetweenthelines