Intermezzo

Hier gaan we dan, mijn allereerste Sally Rooney. Terwijl er enkele van haar andere titels ongeduldig op mijn TBR-karretje staan besloot ik averechts ‘Intermezzo’ te ontlenen in de bib (why am I like this?). Mijn eerste kennismaking met Rooney was … bijzonder.

Bijzonder hard wennen aan de schrijfstijl allereerst. Ik had er de eerste hoofdstukken wat moeite mee, maar zoals dat vaak gaat: alles went. Na enkele hoofdstukken (voornamelijk die die over Ivan gaan) had het verhaal me gelukkig goed beet en naar het einde toe was ik zelfs een beetje verkocht.
‘Intermezzo’ volgt het verhaal van twee broers, Peter & Ivan. De ene is dertiger, advocaat en iemand die worstelt met zichzelf en de liefde. De andere is twintiger, professioneel schaakspeler en vooral sociaal onhandig. Twee broers die weinig gemeen hebben, behalve het feit dat ze broers zijn en net hun vader verloren.

Beide broers rouwen op hun eigen manier en proberen soms krampachtig hun band te versterken, of zeg maar te herstellen. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Kan een verlies twee uitersten samenbrengen?

‘Intermezzo’ was voor mij een zeer aangename kennismaking met Sally Rooney en daarnaast gewoon een goede roman over rouw, liefde (in al haar vormen) en familiebanden. Ik ben vastbesloten om ook haar eerder werk binnenkort te lezen. Benieuwd of haar andere romans mij ook kunnen bekoren.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.